Nieuwsbericht:

Alle hens aan dek bij Rijkswaterstaat om A16 begaanbaar te houden in zomer 2023

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op de AD website op 19 november 2022. Het volledige artikel is beschikbaar op de website van het AD. Lees hieronder over de rol van Samen Bereikbaar in de projecten.

De Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel worden komende zomer afgesloten wegens renovatie. De A16 krijgt daardoor flink meer verkeer voor de kiezen, want de A29 heeft maanden te maken met stremmingen. Rijkswaterstaat en Samen Bereikbaar proberen extra fileleed op de omleidingsroutes zoveel mogelijk tegen te gaan.

Mobiliteitshulp voor ondernemers en werknemers

Mobiliteitsmakelaar Anna Schouten van Samen Bereikbaar is áltijd bezig met verkeersdrukte. “Op de weg is het weer net zo vol als voor corona. Daarom proberen wij nu van alles om de A16, N3 en A15 te ontlasten en zal dat zeker voor de A16 extra moeten als straks langdurig aan de brug en tunnel wordt gewerkt.”

Op verzoek van ondernemers brengt ze kosteloos in kaart waar de medewerkers van een bedrijf vandaan komen en hoe die op hun werk geraken. “Wij zijn geen autopesters, het is alleen zo dat werkgevers niet goed weten wat de potentie is van het openbaar vervoer, de fiets of thuiswerken”, aldus Schouten.

Daarna wordt gekeken wat voor alternatieve mobiliteit er is; kan men misschien met het ov, de fiets of waterbus. Voor automobilisten worden uitwijkroutes bestudeerd. Tegelijkertijd brengt de mobiliteitsmakelaar op maat in kaart wat mogelijk is met thuiswerken of andere werktijden. “In feite helpen die lange zomerse afsluitingen mij om gedragsverandering erdoor te krijgen. Het vooruitzicht van pijnlijke lange files geeft de urgentie.”

Geregeld helpt Samen Bereikbaar ondernemingen een fietsbeleid op te zetten. “Zo woont 54 procent van de mensen die met de auto naar hun werk gaan op minder dan 15 kilometer van dat werk. Dan zetten we e-bikes neer bij een bedrijf die werknemers een week lang kunnen reserveren om te kijken hoe het bevalt. Vaak maken we daarna samen met de ondernemer een leaseplan of bijdrage aan elektrische fietsen voor personeel.”

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Actueel

Gerelateerde nieuwsberichten

Wil je ontdekken hoe organisaties succesvol kunnen zijn in het nieuwe tijdperk van hybride werken? De COVID-19 pandemie heeft grote veranderingen teweeggebracht in de manier waarop we werken. Organisaties zijn van het verplichte kantoorbeleid overgestapt naar het verplichte thuiswerken, en uiteindelijk naar het hybride werken- wat voor veel organisaties het nieuwe normaal is geworden.
Ernstige verkeershinder: Haringvlietbrug 8 weken afgesloten voor renovatie van vrijdag 9 juni t/m vrijdag 4 augustus.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]