Nieuwsbericht:

Betere omleidingen in Drechtsteden bij grote afsluitingen

Bij files of geplande werkzaamheden in Drechtsteden worden al sets van voorbereide maatregelen door de Regiodesk en de andere verkeerscentrales ingezet. Nu zijn er ook aanvullende maatregelen snel in te zetten wanneer bijvoorbeeld een rijksweg volledig is afgesloten. Hiermee worden weggebruikers beter geïnformeerd en sneller omgeleid.

 

Samenwerkende wegbeheerders en hulpdiensten werken hard aan de bereikbaarheid van de regio Drechtsteden. Tijdens reguliere (spits)perioden worden verkeersmanagementmaatregelen in samenhang ingezet om het verkeer optimaal over de wegen te verdelen en daarmee de bereikbaarheid te waarborgen. In geval van werkzaamheden aan de weg worden gezamenlijk scenario’s ontwikkeld om het verkeer ook in deze situaties zo optimaal mogelijk te faciliteren.

 

Voor de regio Drechtsteden zijn in juni tien CAR (Coördinatie van de Alternatieve Routes) regelscenario’s voor grote incidenten operationeel gemaakt. CAR is een instrument om de regionale verkeersstromen te managen in situaties waarbij een weg langdurig geblokkeerd is als gevolg van een ongeval of calamiteit. Deze regelscenario’s zijn aanvullend aan de grootschalige omleidingsroutes door Rijkswaterstaat.

 

Meer weten over maatregelen bij irreguliere verkeerssituaties en de CAR scenario’s? Lees het volledige artikel op de website van Zuid-Holland Bereikbaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Actueel

Gerelateerde nieuwsberichten

De Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel worden komende zomer afgesloten wegens renovatie. De A16 krijgt daardoor flink meer verkeer voor de kiezen, want de A29 heeft maanden te maken met stremmingen. Rijkswaterstaat en Samen Bereikbaar proberen extra fileleed op de omleidingsroutes zoveel mogelijk tegen te gaan.
De provincie heeft de vervoerplannen voor het jaar 2023 bekendgemaakt. Op het moment is het lastig om voldoende personeel te vinden en reizen er minder mensen met het OV. Toch willen de provincie en de vervoerbedrijven zo min mogelijk veranderen aan de dienstregeling.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]