Nieuwsbericht:

Kan uw logistiek slimmer? 1500 bedrijven al efficiënter op weg

Veelal kloppen bedrijven aan bij De Verkeersonderneming met een vraagstuk gericht op kostenbesparing of duurzaamheid. Vanuit de ambitie en behoefte van de ondernemer adviseren wij over de kansen en mogelijkheden. Gezamenlijk wordt dan een actieplan opgesteld hoe die ambitie te bereiken. Zoals gezegd doet De Verkeersonderneming dit kosteloos, vanuit de ambitie om de regio bereikbaar te houden. Specifiek voor de A15 en het gebied vanaf Ridderkerk, Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem loopt er het programma Korte Termijn Maatregelen waaruit deze logistieke aanpak gefinancierd wordt.

Korte Termijn Maatregelen A15 Ridderkerk – Gorinchem
Er wordt door diverse partijen hard gewerkt aan het verbeteren van de doorstroming op de A15. Zo heeft Rijkswaterstaat recentelijk de A15 Papendrecht – Sliedrecht verbreed. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en provincie Zuid-Holland werken samen aan een MIRT-Verkenning A15 Papendrecht – Gorinchem om de doorstroming en verkeersveiligheid op de A15 op de langere termijn te verbeteren. Parallel aan de verkenning hebben zij samen met Rijkswaterstaat en de Drechtsteden een pakket maatregelen opgesteld voor minder files op de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem, de zogenoemde Korte Termijn Maatregelen A15 (KTM A15). Dit pakket richt zich erop zoveel mogelijk (logistieke) bedrijven en reizigers/bewoners te enthousiasmeren en faciliteren om te kiezen voor ander vervoer of reizen buiten de spits.

Wanneer kunt u meedoen met de aanpak?
Als u een vraagstuk heeft dat gaat over het efficiënter inrichten van de logistiek, dan kunt u altijd een mail sturen naar info@verkeersonderneming.nl onder vermelding van ‘logistiek A15’. We helpen zowel bedrijven waar logistiek de core-business is alsmede bedrijven waar dat niet het geval is, maar waar logistiek wel een grote rol speelt, bijvoorbeeld met leveranciers.

Heeft u een vraagstuk maar twijfelt u of dit aansluit bij de aanpak van De Verkeersonderneming? Neem ook dan gerust contact op. Gezamenlijk wordt bekeken of wij u kunnen helpen en ondersteunen bij het vinden van oplossingen.

De resultaten van 10 jaar logistieke ondersteuning
De logistieke aanpak vanuit De Verkeersonderneming bestaat inmiddels tien jaar. Tien jaar geleden werd gestart op de A15 met bedrijven die veel vervoer richting de haven hebben. De aanpak is inmiddels uitgebreid naar de groot Rotterdamse – Drechtse – Gorinchemse regio. De resultaten liegen er niet om: samen met de betrokken (logistieke) bedrijven zorgt de aanpak jaarlijks voor 70.000 – 80.000 vermeden ritten van vrachtwagens en bestelbusjes. Niet alleen levert dit een bijdrage aan de bereikbaarheid van de regio; het zorgt ook voor een CO2-reductie van 3-4 kiloton per jaar.

Meer weten? Stuur een mail naar info@verkeersonderneming.nl en vraag vrijblijvend een gesprek aan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Actueel

Gerelateerde nieuwsberichten

Een goede bereikbaarheid van en in de Hoeksche Waard is ook voor het bedrijfsleven van belang. Zij kunnen hier, naast de overheden, zelf ook aan bijdragen. Nu het steeds drukker wordt op de weg en in 2023 de renovatie van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel gepland staan, is dit het moment om samen te werken aan een goede bereikbaarheid.

Vanwege corona is de nachthoreca sinds maart 2020 gesloten en rijden ook de nachtbussen al een tijd niet meer. De nachtbus 867 en 860 gaan weer rijden zodra de nachthoreca opengaat.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]