Nieuwsbericht:

Meer veiligheid bij aanleg ontsluitingsweg dankzij vervoer over water

Het voormalige suikerfabriekterrein van Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) in Puttershoek wordt herontwikkeld. Op een deel van het terrein gaat Heylen Warehouses, in opdracht van eigenaar AG Real Estate, de komende jaren een moderne bedrijvencampus bouwen: SHIPP 21. In november is Bartels Grondwerken BV gestart met de aanleg van de ontsluitingsweg voor het terrein. De aanvoer van het zand voor de fundering van deze weg gaat via de Oude Maas; een veilige en duurzame manier van transport. Wethouder Harry van Waveren (Mobiliteit en Verkeer) nam samen met projectleider Gunter Hofkens van Heylen Warehouses een kijkje bij de werkzaamheden.

Goede en veilige bereikbaarheid is belangrijk

Voor de voorbelasting van de weg zijn ruim 40 schepen met zand nodig. Deze schepen meren aan in de haven van de voormalige suikerfabriek. De aanvoer van zand via de Oude Maas scheelt ruim 2.000 vrachtwagenritten en dus verkeersbewegingen in en rond Puttershoek. Wethouder Van Waveren is dan ook erg blij met deze oplossing: “Het vervoer over water zorgt ervoor dat de omgeving veel minder overlast ervaart van de aanleg van de weg dan wanneer het transport over de weg zou zijn gegaan. Met name voor de bewoners van de Rustenburgstraat scheelt dit heel veel vrachtverkeer voor hun huis. Daardoor is deze manier van vervoer niet alleen milieuvriendelijker maar ook een stuk veiliger.” De wethouder benadrukt ook het belang dat er bij grote ontwikkelingen als deze wordt geïnvesteerd in een goede infrastructuur. Hij prijst de inspanningen van Heylen Warehouses: “Dankzij hen wordt de nieuwe ontsluitingsweg voor SHIPP 21 versneld aangelegd. Hiermee laten zij zien dat veiligheid voorop staat en dat ze het belangrijk vinden dat hun ‘buren’ zo min mogelijk last van de werkzaamheden hebben.”

Aanleg van de weg duurt ongeveer een jaar

De ontsluitingsweg, een ontwerp van ingenieursbureau ADCIM B.V., komt in het verlengde van de Polderweg, begint bij de kruising met de Blaaksedijk en vindt aansluiting op de Postweg. Daarmee zorgt de weg voor een goede aansluiting tussen de N217 en SHIPP 21.

SHIPP 21 staat voor ‘South Holland Inland Port Puttershoek’

SHIPP 21 wordt een bedrijventerrein met een eigen binnenhaven dat ruimte biedt aan een verscheidenheid aan bedrijven met een industrieel karakter. Denk hierbij aan kleine en (middel)grote lokale, nationale en internationale bedrijven die actief zijn in logistiek & transport, e-commerce, koel- en vriesopslag, maakindustrie en maritieme toelevering & onderhoud.

Meer informatie

Op de website van SHIPP 21 vindt u meer informatie over het toekomstige bedrijventerrein. Heeft u vragen of opmerkingen over de wegwerkzaamheden? Neem dan contact op met Jeroen Machielse, projectverantwoordelijke van Bartels Grondwerken BV, via telefoonnummer 0165 – 30 42 51.Het voormalige suikerfabriekterrein van Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) in Puttershoek wordt herontwikkeld. Op een deel van het terrein gaat Heylen Warehouses, in opdracht van eigenaar AG Real Estate, de komende jaren een moderne bedrijvencampus bouwen: SHIPP 21

Facebook
Twitter
LinkedIn

Actueel

Gerelateerde nieuwsberichten

Wil je ontdekken hoe organisaties succesvol kunnen zijn in het nieuwe tijdperk van hybride werken? De COVID-19 pandemie heeft grote veranderingen teweeggebracht in de manier waarop we werken. Organisaties zijn van het verplichte kantoorbeleid overgestapt naar het verplichte thuiswerken, en uiteindelijk naar het hybride werken- wat voor veel organisaties het nieuwe normaal is geworden.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]