Nieuwsbericht:

Nachtbussen naar Rotterdam rijden pas weer als nachthoreca opengaat

Vanwege corona is de nachthoreca sinds maart 2020 gesloten en rijden ook de nachtbussen al een tijd niet meer. De nachtbus 867 en 860 gaan weer rijden zodra de nachthoreca opengaat.

De nachtbus is een reguliere buslijn die uitsluitend op bepaalde uren in de avond en in de nacht rijdt en soms ook in het weekend. In veel regio’s is het nachtvervoer gericht op horeca- en uitgaanspubliek. Sinds het begin van de coronacrisis in maart 2020 moet alle nachthoreca tussen middernacht en 6.00 uur verplicht dicht.

Omdat de nachtbussen door de coronamaatregelen nagenoeg leeg blijven, besloot gemeente Hoeksche Waard lijn 867, tussen Station Rotterdam Centraal en de Hoeksche Waard, en lijn 860 van Rotterdam Centraal Station naar Oud-Beijerland, voorlopig te schrappen. Zodra de nachthoreca weer opengaat, gaat gemeente Hoeksche Waard in overleg met Connexxion over wat de mogelijkheden zijn om de dienstregeling van beide nachtbussen weer op te starten. Het opstarten van de dienstregeling duurt dan enkele weken.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Actueel

Gerelateerde nieuwsberichten

Een goede bereikbaarheid van en in de Hoeksche Waard is ook voor het bedrijfsleven van belang. Zij kunnen hier, naast de overheden, zelf ook aan bijdragen. Nu het steeds drukker wordt op de weg en in 2023 de renovatie van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel gepland staan, is dit het moment om samen te werken aan een goede bereikbaarheid.

Het voormalige suikerfabriekterrein van Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) in Puttershoek wordt herontwikkeld. Op een deel van het terrein gaat Heylen Warehouses, in opdracht van eigenaar AG Real Estate, de komende jaren een moderne bedrijvencampus bouwen: SHIPP 21.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]