Nieuwsbericht:

Opening snelfietsroute F15 IJsselmonde

Fietsers tussen Ridderkerk en Rotterdam kunnen nu fluitend de file op de A15 voorbijfietsen. De fietsroute F15 IJsselmonde is namelijk af. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) heeft samen met de betrokken partijen de route officieel geopend.

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op de Zuid-Holland Bereikbaar website op 15 juni 2022.

De F15 IJsselmonde bestaat uit twee routes van elk 18 kilometer. Onderling zijn deze routes op meerdere plekken met elkaar verbonden en kunnen fietsers zo de A15 oversteken. De provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard en het waterschap Hollandse Delta werkten de afgelopen 4 jaar aan het verbeteren van de fietspaden om deze gemeenten en Rotterdam beter met elkaar te verbinden.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen verrichte de opening van de fietsroute, door samen met de regiobestuurders officieel het beeldmerk op de route aan te brengen. De staatssecretaris: “Fietsen is goed voor de gezondheid, voor schone lucht en voor het klimaat. Bovendien kan meer gebruik van de fiets zorgen voor minder drukte op de weg en in het OV. Ik vind het dan ook belangrijk dat mensen makkelijk de fiets pakken om van A naar B te gaan. De F15 snelfietsroute is een mooi en concreet voorbeeld daarvan. Hiermee kunnen bewoners zich veilig, snel, comfortabel én schoon verplaatsen binnen hun eigen regio.”

 

 

Aantrekkelijker en veiliger

Rotondes zijn verbeterd, fietspaden zijn verbreed, vrijliggend gemaakt en waar nodig nieuw aangelegd. Ook zijn er op verschillende plekken fietsstraten aangelegd waar de auto te gast is. Zo zijn de aantrekkelijkheid, het comfort en verkeersveiligheid van de route verbeterd. Net als de aansluiting op het openbaar vervoer bij station Barendrecht en de waterbushalte bij Ridderkerk. “Fietsen zit ons in de genen. Door de innovaties van de afgelopen jaren, met de doorfietspaden, met e-bikes, met betere faciliteiten zien we dat het aantal fietsers groeit. Dat willen we als provincie blijvend/duurzaam stimuleren,” aldus gedeputeerde Zevenbergen. “Door te zorgen voor een netwerk van veilige en comfortabele fietsroutes tussen met name woon-werkgebieden maken we het aantrekkelijker voor de inwoners om vaker voor de fiets te kiezen.”

 

Samenwerken aan een veilig fietsnetwerk

De provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag investeren beiden in het verbeteren van fietsroutes. Zij doen dit in samenwerking met de betrokken gemeenten en overige wegbeheerders. Het ministerie draagt hier financieel aan bij. Zo ontstaat een goed regionaal fietsnetwerk zodat het nemen van de fiets voor reizigers vanzelfsprekender wordt. Dit draagt bij aan duurzame mobiliteit en de bereikbaarheid van de regio.

 

Klik op de kaart om de website van de snelfietsroute te bekijken.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Actueel

Gerelateerde nieuwsberichten

Wil je ontdekken hoe organisaties succesvol kunnen zijn in het nieuwe tijdperk van hybride werken? De COVID-19 pandemie heeft grote veranderingen teweeggebracht in de manier waarop we werken. Organisaties zijn van het verplichte kantoorbeleid overgestapt naar het verplichte thuiswerken, en uiteindelijk naar het hybride werken- wat voor veel organisaties het nieuwe normaal is geworden.
Ernstige verkeershinder: Haringvlietbrug 8 weken afgesloten voor renovatie van vrijdag 9 juni t/m vrijdag 4 augustus.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]