Nieuwsbericht:

OV Probeerpas voor werknemers op de A15

Mensen die—onder normale omstandigheden—minimaal 2 dagen per week met de auto over de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem reizen voor hun werk, kunnen nu gratis het openbaar vervoer proberen. Voorwaarde is wel dat de werkgever aangesloten is bij het zakelijke platform Samen Bereikbaar. Er zijn voor de werknemer geen kosten aan de actie verbonden. Het doel van de actie is om werknemers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het openbaar vervoer. De ov-probeerpas komt voort uit een samenwerking tussen de verschillende betrokken overheden rondom de A15, Samen Bereikbaar en Zuid-Holland Bereikbaar.

Het ov-probeeraanbod
Zuid-Holland Bereikbaar biedt al sinds 2018 de mogelijkheid om werknemers via het ov-uitprobeeraanbod te enthousiasmeren voor andere vormen van woon-werkverkeer. Met succes: uit evaluaties blijkt dat het overgrote deel van de deelnemers aangeeft met het ov te blijven reizen na de proefperiode. Inmiddels is de ov-probeerpas in meerdere regio’s in Zuid-Holland beschikbaar. Ook in de Drechtsteden was de probeeractie al eerder een succes tijdens de renovatie van de Wantijbrug.

Deelnamevoorwaarden
De actie is speciaal bedoeld voor automobilisten die onder normale omstandigheden minimaal 2 dagen per week met de auto over de A15 reizen tussen Ridderkerk en Gorinchem én wiens werkgever is aangesloten bij het zakelijke platform Samen Bereikbaar.

Met de ov-probeerpas kunnen werknemers gratis reizen met trein, (water)bus en metro. Ook kunnen zij met de pas een ov-fiets huren op NS-stations. De rest van de voorwaarden en het aanmeldformulier zijn te vinden op Ways2go.nl.

Korte Termijn Maatregelen A15
Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en de Drechtsteden werkt provincie Zuid-Holland aan een betere doorstroming op de A15. Naast de MIRT-verkenning is er ook een pakket Korte Termijn Maatregelen. Als onderdeel van dit maatregelenpakket is de ov-probeerpas tot stand gekomen, in samenwerking met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Actueel

Gerelateerde nieuwsberichten

Wil je ontdekken hoe organisaties succesvol kunnen zijn in het nieuwe tijdperk van hybride werken? De COVID-19 pandemie heeft grote veranderingen teweeggebracht in de manier waarop we werken. Organisaties zijn van het verplichte kantoorbeleid overgestapt naar het verplichte thuiswerken, en uiteindelijk naar het hybride werken- wat voor veel organisaties het nieuwe normaal is geworden.
Ernstige verkeershinder: Haringvlietbrug 8 weken afgesloten voor renovatie van vrijdag 9 juni t/m vrijdag 4 augustus.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]