Nieuwsbericht:

Qbuzz: minder treinen en bussen vanaf 27 juni

Vanaf 27 juni rijden er minder treinen en bussen in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. De reden hiervan is een personeelstekort in de vakantieperiode. Dit meldt Qbuzz in een persbericht.

 

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op de Dordrecht.net website op 15 juni 2022.

 

Personeelstekort

“Om de komende periode een voorspelbare en betrouwbare dienstregeling aan te bieden wordt in delen van de regio vanaf maandag 27 juni 2022 een aangepaste dienstregeling gereden. Door de beperkte inzetbaarheid van personeel, o.a. door de krapte op de arbeidsmarkt en de vakantieperiode, is het niet mogelijk om de reguliere dienstregeling te blijven rijden. Daardoor vallen nu soms onverwacht of op het laatste moment ritten uit. Door de dienstregeling op voorhand aan te passen, wordt onverwachte uitval voorkómen en kun je als reiziger vertrouwen op de dienstregeling in de reisplanners.

 

Alle wijzigingen op een rij:

  • Vanaf maandag 13 juni opent het vernieuwde Zuidplein en is onze nieuwe instaphalte voor R-net 491 en streekBuzz 92 en 192 perron G
  • Vanaf maandag 27 juni rijdt de MerwedeLingelijn één keer per half uur in plaats van één keer per kwartier. De tussenritten die rijden tussen Dordrecht en Gorinchem op maandag t/m zaterdag vervallen.
  • Vanaf zaterdag 2 juli rijdt de stadsBuzz Dordrecht in de daluren en op zaterdag één keer per half uur.
  • Vanaf maandag 4 juli rijden R-net lijnen 416, 488, 489 en 491 één keer per half uur in de daluren.
  • Vanaf 9 juli rijden de R-net lijnen 416, 488, 489, 491 op zaterdag vanaf 20:00 één keer per uur.
  • SnelBuzz 388 rijdt vanaf dan de hele zaterdag één keer per uur.

 

 

Extra wijzigingen

De zomerdienstregeling stond al gepland in de periode vanaf 3 juli tot en met 20 augustus. Bovenstaande wijzigingen zijn extra op de zomerdienstregeling. Qbuzz probeert zo min mogelijk reizigers te raken. Reizigers in alle gebieden houden de mogelijkheid gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Actueel

Gerelateerde nieuwsberichten

De Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel worden komende zomer afgesloten wegens renovatie. De A16 krijgt daardoor flink meer verkeer voor de kiezen, want de A29 heeft maanden te maken met stremmingen. Rijkswaterstaat en Samen Bereikbaar proberen extra fileleed op de omleidingsroutes zoveel mogelijk tegen te gaan.
De provincie heeft de vervoerplannen voor het jaar 2023 bekendgemaakt. Op het moment is het lastig om voldoende personeel te vinden en reizen er minder mensen met het OV. Toch willen de provincie en de vervoerbedrijven zo min mogelijk veranderen aan de dienstregeling.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]