Nieuwsbericht:

Reparatie Haringvlietbrug (A29) afgerond, parallelbaan weer open

Met ingang van dinsdagavond 27 september 2022 om 20.00 uur is de parallelbaan ter hoogte van de Haringvlietbrug (snelweg A29) weer geopend voor alle verkeer. De parallelbaan was sinds 2 september gesloten voor gemotoriseerd verkeer in verband met gebroken en vermoeide bouten van de steunbalken onder de brug.

Herstel gebroken bouten
Het ging om afgebroken bouten in schoorverbindingen van de vaste brug. Een schoor is een schuine steunbalk, die het overhangende gedeelte van de Haringvlietbrug ondersteunt. Inmiddels zijn alle gebroken bouten hersteld. Gedurende de werkzaamheden is de parallelbaan afgesloten geweest voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en (brom)fietsers konden wel gebruik maken van de parallelbaan. Na reacties uit de omgeving is de afzetting van de parallelbaan aangepast om deze ook beschikbaar te maken voor brommobielen.

Renovatie Haringvlietbrug
Het beweegbare deel van de Haringvlietbrug wordt in 2023 gerenoveerd. Het vaste deel van de Haringvlietbrug moet ook worden vernieuwd en staat op de nominatie voor toekomstige renovatie. Meer informatie over deze renovatie is te vinden op de website van Rijkswaterstaat. Samen Bereikbaar gaat met bedrijven aan de slag om de hinder tijdens deze werkzaamheden te beperken. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Actueel

Gerelateerde nieuwsberichten

De Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel worden komende zomer afgesloten wegens renovatie. De A16 krijgt daardoor flink meer verkeer voor de kiezen, want de A29 heeft maanden te maken met stremmingen. Rijkswaterstaat en Samen Bereikbaar proberen extra fileleed op de omleidingsroutes zoveel mogelijk tegen te gaan.
De provincie heeft de vervoerplannen voor het jaar 2023 bekendgemaakt. Op het moment is het lastig om voldoende personeel te vinden en reizen er minder mensen met het OV. Toch willen de provincie en de vervoerbedrijven zo min mogelijk veranderen aan de dienstregeling.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]