Nieuwsbericht:

Reparatie schade Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat is op vrijdag 9 september 2022 gestart met het herstellen van de schade die tijdens een inspectie is geconstateerd aan de onderkant van de brug. Het gaat om afgebroken bouten in schoorverbindingen van de vaste brug. Als gevolg is de parallelbaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en (brom)fietsers en brommobielen kunnen wel over de parallelbaan. Er wordt geen hinder voor het wegverkeer op de hoofdrijbanen verwacht.

De bouten worden zo snel als mogelijk vervangen. Om meer schade aan de brug te voorkomen, moet dit op korte termijn worden uitgevoerd. Naar verwachting zijn de bouten van alle steunbalken onder de hoofdrijbaan richting Antwerpen uiterlijk 23 september 2022 vervangen. Mocht dit uitlopen, dan kan dit aanleiding zijn om toch ook verkeersmaatregelen voor de hoofdrijbaan richting Antwerpen te treffen.

Het vervangen van alle andere bouten onder de parallelbaan duurt waarschijnlijk nog iets langer. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden verwacht Rijkswaterstaat hier meer inzicht in te krijgen. De reparatie gebeurt met hijskranen vanaf een ponton in het water.

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Actueel

Gerelateerde nieuwsberichten

Eind vorig jaar haalde Qbuzz 230 oranje Donkey Republic deelfietsen naar de Drechtsteden. Op 3 juni vond een feestelijke aftrap plaats met wethouders van de deelnemende gemeentes. Sinds dat moment zien Marja Bogert en Dennis Vlugt dat het gebruik van de fietsen sterk is toegenomen. ‘We streven er naar dat iedere fiets straks meerdere keren per dag wordt gehuurd’, zegt Dennis.
Rijkswaterstaat voert van dinsdagavond 13 september 21.00 uur tot woensdagochtend 14 september 05.00 uur een functionele test uit op de Verkeersbrug bij Dordrecht, ook wel Zwijndrechtse brug genoemd. Het betreft het beweegbare deel van de brug, waardoor deze in beide richtingen is afgesloten voor alle verkeer tussen Dordrecht en Zwijndrecht. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]