Nieuwsbericht:

Samen Bereikbaar Hoeksche Waard goed van start

Eerste 14 bedrijven doen mee met aanpak slimme mobiliteit

Donderdag 17 februari 2022 was de officiële lancering van het bedrijvenplatform Samen Bereikbaar Hoeksche Waard. Het wordt steeds drukker op de weg. De bereikbaarheid en leefbaarheid van de Hoeksche Waard staan onder druk, zeker ook door de geplande renovatiewerkzaamheden van Rijkswaterstaat en woningbouwprojecten. Tijd om hier samen, bedrijven en overheden, aan te werken. Samen Bereikbaar ondersteunt bedrijven in de Hoeksche Waard die aan de slag willen met mobiliteit. Meer dan vijftig bedrijven waren aanwezig bij de digitale lancering afgelopen donderdag waarin vanuit Kenbri Fire Fighting, van der Mark Transport en Zorgwaard werd verteld waarom zij meedoen met de aanpak van Samen Bereikbaar en ook zelf kijken naar wat ze kunnen doen om de Hoeksche Waard bereikbaar te houden de komende jaren.

Eerste aangesloten bedrijven en organisaties Hoeksche Waard
Bedrijven die aansluiten gaan zelf aan de slag met mobiliteit, bijvoorbeeld door te kijken hoe het woon-werkverkeer anders kan of hoe de logistieke bewegingen anders kunnen. Kan het slimmer, kunnen meer mensen met de fiets of het openbaar vervoer of meer vrachtwagens buiten de spits gaan rijden?

Kenbri Fire Fighting, Nemesys ICT & Telecom, Bres accommodaties, van der Mark Transport, Tiofarma BV, Olympia Uitzendbureau, Kivido, Visser&Visser Accountants- en Belastingadviseurs, Newcorp Logistics BV, Explect, RoosRos Architecten, Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden, Zorgwaard en gemeente Hoeksche Waard zijn de eersten die de komende tijd in de eigen organisaties aan de slag gaan om te kijken naar de kansen en mogelijkheden.

Tijdens de digitale lancering ging wethouder van Waveren van gemeente Hoeksche Waard niet alleen in op het belang van de gemeente om de Hoeksche Waard bereikbaar te houden, maar ook op de rol van werkgever: “Er werken circa 700 mensen bij gemeente Hoeksche Waard. In de corona periode hebben we een grote slag gemaakt met thuiswerken. Nu werken we toe naar 50 procent op kantoor werken en 50 procent thuis. Op kantoor ontmoet je collega’s en overleg je en thuis schrijf je bijvoorbeeld stukken. Op die manier dragen ook wij ons steentje bij om het gebied bereikbaar en leefbaar te houden.”

Check hieronder de video van Zorgwaard waarin zij vertellen waarom zij meedoen met Samen Bereikbaar. De video’s van Van der Mark Transport en Kenbri Fire Fighting komen de komende weken online via de kanalen van Samen Bereikbaar en Zuid-Holland Bereikbaar.

Bereikbaarheid en leefbaarheid
Een goede bereikbaarheid van en in de Hoeksche Waard is ook voor het bedrijfsleven van belang. Nu het steeds drukker wordt op de weg en in 2023 de renovatie van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel gepland staan, is dit het moment om samen te werken aan een goede bereikbaarheid. Bijvoorbeeld door samen te kijken naar alternatieven voor het woon-werkverkeer van werknemers en logistieke bewegingen. Met Samen Bereikbaar bouwen we samen, overheden en bedrijfsleven, aan een platform gericht op mobiliteit in de Hoeksche Waard. Het doel: de Hoeksche Waard bereikbaar én leefbaar houden.

Samen aan de slag
Samen Bereikbaar biedt bedrijven in de Hoeksche Waard ondersteuning om aan de slag te gaan met veranderingen en kansen op het gebied van mobiliteit en logistiek. Deze ondersteuning is gratis. Werknemers verleiden meer thuis te werken of op de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk te komen en/of vrachtwagens en bestelverkeer meer buiten de spitsen laten rijden, zijn enkele voorbeelden waarbij Samen Bereikbaar bedrijven kan ondersteunen.

 —————————-

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met Monique Monster, woordvoerder bij Zuid-Holland Bereikbaar via 06-46135035 of stuur een mail naarmoniquemonster@zuidhollandbereikbaar.nl.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Actueel

Gerelateerde nieuwsberichten

Wil je ontdekken hoe organisaties succesvol kunnen zijn in het nieuwe tijdperk van hybride werken? De COVID-19 pandemie heeft grote veranderingen teweeggebracht in de manier waarop we werken. Organisaties zijn van het verplichte kantoorbeleid overgestapt naar het verplichte thuiswerken, en uiteindelijk naar het hybride werken- wat voor veel organisaties het nieuwe normaal is geworden.
Ernstige verkeershinder: Haringvlietbrug 8 weken afgesloten voor renovatie van vrijdag 9 juni t/m vrijdag 4 augustus.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]