Nieuwsbericht:

Twee weekenden werkzaamheden aan de Haringvlietbrug (A29)

In het weekend van vrijdag 15 juli 22.00 uur tot en met maandag 18 juli 05.00 uur voert Rijkswaterstaat voorbereidende werkzaamheden uit om de weginrichting op de Haringvlietbrug aan te passen. De betonnen barriers worden vervangen door stalen exemplaren en meer naar het midden van de brug geplaatst. Hiervoor zijn drie nachtafsluitingen nodig richting Bergen op Zoom.

Op zaterdag 16 en zondag 17 juli is overdag maar een rijstrook open richting Bergen op Zoom. Richting Rotterdam blijft vanaf vrijdag 15 juli drie nachten op rij een rijstrook open. Overdag is er geen beperking voor het verkeer in de richting Rotterdam

In het tweede weekend van 26 t/m 29 augustus wordt de brug volledig afgesloten in beide richtingen om de barriers daadwerkelijk te vervangen. Dan wordt ook het rijdek geasfalteerd. De breedte van de rijstroken verandert niet; ze blijven versmald. Gedurende de afsluitingen raadt Rijkswaterstaat weggebruikers aan de omleidingsroutes te volgen op de gele borden langs de weg.

Advies aan weggebruikers die van 15 tot 17 juli 2022 over de Haringvlietbrug willen reizen is om goed voorbereid op reis te gaan en voor vertrek de actuele reisinformatie te checken. In het weekend van 15 tot 17 juli 2022 is er geen hinder voor de scheepvaart en wordt de normale dienstregeling gevolgd. In het tweede weekend eind augustus is de brug gestremd voor de hoge scheepvaart.

Afsluitingen en omleidingsroutes

Voor de meest actuele informatie over de afsluitingen, omleidingsroutes en de hinder voor (vaar)weggebruikers verwijzen we u door naar de kanalen van Rijkswaterstaat.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Actueel

Gerelateerde nieuwsberichten

Wil je bijdragen aan het verbeteren van de beschikbaarheid van Zuid-Holland en reis je vaak in de regio? Dan horen we graag jouw ervaring!
Bij files of geplande werkzaamheden in Drechtsteden worden al sets van voorbereide maatregelen door de Regiodesk en de andere verkeerscentrales ingezet. Nu zijn er ook aanvullende maatregelen snel in te zetten wanneer bijvoorbeeld een rijksweg volledig is afgesloten. Hiermee worden weggebruikers beter geïnformeerd en sneller omgeleid.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]