Cijfers en praktijk
Van en rondom Samen Bereikbaar
Samen Bereikbaar is in 2016 gestart met als doel om de bereikbaarheid op de hoofdwegen te verbeteren door in te zetten op 10% spitsmijdingen. Op deze pagina leest u onze resultaten en geven we u data inzichten die relevant zijn voor onze aanpak en de wijze waarop u mobiliteit kunt organiseren.
Hier ziet u de benchmark van de mobiliteitsscans die tot september 2022 zijn uitgevoerd.
Factsheets
Bedrijven aangesloten bij Samen Bereikbaar
Onderstaand ziet u de factsheets van de aangesloten organisaties die aan de slag zijn gegaan met 10% spitsmijdingen. Per factsheet beschrijven we de doelstelling, realisatie en de aanpak per organisatie. Klik op het logo en u krijgt de factsheet van het desbetreffende bedrijf te zien.
Op deze pagina
In de praktijk
Voorbeelden van Samen Bereikbaar

Hoe kun je hybride werken, nu we ons weer mogen verplaatsen, het beste vormgeven? Wat kan wel en wat kan niet? Wat hebben we geleerd tijdens de afgelopen jaren over hybride werken? Want niet iedere werknemer kan thuiswerken. Sinds het uitbreken van corona wordt er totaal anders over thuiswerken gedacht dan voor die tijd. Van het verplicht tijdens werktijd aanwezig zijn, gingen we naar verplicht thuiswerken en tenslotte naar hybride werken. Corona heeft bij de meeste organisaties van thuiswerken een blijver gemaakt

MarFlex Europe B.V. en Snijders B.V. uit Oud-Beijerland richten zich op de productie van pompen en de daarvoor benodigde besturingsmechanismen voor de scheepvaart en voor de industriële sector. Oud-Beijerland ligt in de Hoeksche Waard, tussen de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug in. De afsluitingen van zowel de brug als de tunnel hebben gevolgen voor de continuïteit van de productie en voor de leveranciers, maar ook voor de medewerkers. “Op tijd beginnen met nadenken over oplossingen”, is het advies van Robert van Dam, Corporate Consultant bij MarFlex.

Ook Dordrecht krijgt de komende jaren te maken met hinder door grootschalige werkzaamheden. Daarnaast is er ook in Dordrecht een woningbouwopgave. ‘Dat zorgt voor flinke druk op de bereikbaarheid van onze stad’, vertelt Rik van der Linden, wethouder mobiliteit bij gemeente Dordrecht. ‘We kunnen de schade beperken door minder met de auto tijdens spitstijden te rijden. Daar hebben we iedereen bij nodig. Juist ook werkgevers en hun personeel.’