Bereikbaarheid
en duurzame mobiliteit

Binnen Zuid-Holland

0

Ambassadeurs

0

Werknemers

0

Reductie ton CO2

0

Spitsmijdingen

Cijfers en praktijk

Van en rondom Samen Bereikbaar

Samen Bereikbaar is in 2016 gestart met als doel om de bereikbaarheid op de hoofdwegen te verbeteren door in te zetten op 10% spitsmijdingen. Op deze pagina leest u onze resultaten en geven we u data inzichten die relevant zijn voor onze aanpak en de wijze waarop u mobiliteit kunt organiseren.


Hier ziet u de benchmark van de mobiliteitsscans die tot september 2022 zijn uitgevoerd.

Factsheets

Bedrijven aangesloten bij Samen Bereikbaar

Onderstaand ziet u de factsheets van de aangesloten organisaties die aan de slag zijn gegaan met 10% spitsmijdingen. Per factsheet beschrijven we de doelstelling, realisatie en de aanpak per organisatie. Klik op het logo en u krijgt de factsheet van het desbetreffende bedrijf te zien.

In de praktijk

Voorbeelden van Samen Bereikbaar

Gorinchem is een mooie gemeente, centraal gelegen en prachtig in het groen waarbij de meeste afstanden binnen de gemeentegrenzen te lopen of te fietsen zijn. Anders wordt het wanneer je Gorinchem in- of uitgaat, dan heb je al snel te maken met files en vertragingen. “Door bewust te zijn dat het ook anders kan, kom je een heel eind. Het gaat over gedragsverandering,” zegt Joost van der Geest wethouder Mobiliteit in Gorinchem. “Daar hebben we de werkgevers bij nodig. Je kan niet eindeloos infrastructuur blijven aanleggen.”
Vanuit ’s-Gravendeel naar KROHNE in Dordrecht is het ongeveer 12 kilometer. Toen de Wantijbrug dicht ging, maakte KROHNE gebruik van een e-bike probeerpool voor medewerkers. Liesbeth de Geus regelde de e-bikes en was één van de mensen die er gebruik van maakte. “Ik kan mijn hoofd beter leeg maken dan wanneer ik normaal met de auto ga,” aldus Liesbeth. De probeerpools waren tijdens de renovatie van de Wantijbrug een initiatief van Rijkswaterstaat. Meerdere collega’s van Liesbeth schafte op basis van de ervaringen met de probeerpool zelf een elektrische fiets aan.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]