Cijfers en praktijk
Van en rondom Samen Bereikbaar
Samen Bereikbaar is in 2016 gestart met als doel om de bereikbaarheid op de hoofdwegen te verbeteren door in te zetten op 10% spitsmijdingen. Op deze pagina leest u onze resultaten en geven we u data inzichten die relevant zijn voor onze aanpak en de wijze waarop u mobiliteit kunt organiseren.
Hier ziet u de benchmark van de mobiliteitsscans die tot september 2022 zijn uitgevoerd.
Factsheets
Bedrijven aangesloten bij Samen Bereikbaar
Onderstaand ziet u de factsheets van de aangesloten organisaties die aan de slag zijn gegaan met 10% spitsmijdingen. Per factsheet beschrijven we de doelstelling, realisatie en de aanpak per organisatie. Klik op het logo en u krijgt de factsheet van het desbetreffende bedrijf te zien.
Op deze pagina
In de praktijk
Voorbeelden van Samen Bereikbaar

“Uit het thuiswerkonderzoek kwam naar voren dat 44 procent van onze medewerkers nog nooit had thuisgewerkt. We hadden geen thuiswerkbeleid en de regel was eigenlijk dat mensen ‘gewoon’ naar kantoor kwamen.” Nu werkt nog slechts 16 procent altijd op locatie. “Dat heeft ook te maken met de functie en bijvoorbeeld mensen die in de fabriek werken,” geeft Henri aan. Het overgrote deel van de mensen werkt nu helemaal of gedeeltelijk thuis. “Ik werk zelf gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op kantoor zodat ik ook zichtbaar blijf voor de mensen die wel op locatie moeten werken. Dat wordt door de collega’s erg gewaardeerd.”

Internationaal verhuisbedrijf De Haan in Alblasserdam bestaat al sinds 1777. En ook nu, tijdens de coronacrisis, werken ze door. Het kantoorpersoneel werkt thuis en de verhuizers werken zoveel als mogelijk op 1.5 meter afstand van elkaar. Wouter Hijzen, algemeen directeur: “Het thuiswerken gaat eigenlijk hartstikke goed. We hebben er als management veel aandacht voor gehad en mensen echt geprobeerd mee te nemen. Dat is gelukt.” Werd tot een paar maanden terug nog nagedacht over verhuizen vanwege te weinig kantoorplekken en een tekort aan parkeerplaatsen; nu zet De Haan volop in op het thuiswerken en is verhuizen van de baan.

Reehorst Dordrecht B.V. is begin maart 2017 gestart met een nieuw sloopproject aan de noordkant van Rotterdam. Bij dit project kwam veel (vervuild) sloopmateriaal vrij dat normaal gesproken over de weg (A16, A15 en A20) wordt afgevoerd naar verschillende locaties in de regio Rotterdam/Drechtsteden. Reehorst Dordrecht heeft het echter nu anders aangepakt.