Gebiedspagina:

De BAR-gemeenten

Over dit gebied

De BAR-gemeenten

De BAR bestaat uit de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk: drie zelfstandige gemeenten ten zuiden van Rotterdam met een eigen identiteit, maar ook samen één moderne uitvoeringsorganisatie. De BAR is een dynamische regio met veel bedrijvigheid en 117.000 inwoners. Een goede bereikbaarheid met de auto, het openbaar vervoer of de fiets is een basisvoorwaarde voor een duurzame en economisch sterke regio. Bereikbaar zijn en blijven is samen werken aan het beter benutten van het asfalt. Dat vraagt om een netwerk ván en vóór organisaties uit de regio die bereikbaarheid belangrijk vinden en samen werken aan concrete initiatieven voor een betere doorstroming.

Partnerambassadeurs

Aangesloten bij Samen bereikbaar

Partnerambassadeurs zijn organisaties en ondernemersverenigingen die de missie en visie van het netwerk verder verspreiden. Binnen het netwerk zijn deze organisaties een belangrijke partner om de ambities te realiseren. Partnerambassadeurs denken mee over de uitvoeringsagenda. De partnerambassadeurs fungeren als een katalysator om het bereik in de regio te vergroten.

Ambassadeurs

Aangesloten bij Samen Bereikbaar

Onze ambassadeurs zijn organisaties die een stap verder gaan: ze onderschrijven de ambitie van Samen Bereikbaar, maar voelen zich daarnaast ook verantwoordelijk voor de te realiseren doelstellingen. Ze denken mee met de agenda en hebben een stem in de ontwikkeling van het netwerk. Daarnaast realiseren ze binnen hun organisatie de doelstelling om 10% van hun werknemers of logistiek uit de spits te halen.

Peter Luijendijk

Gemeente Barendrecht

Jaqueline de Leeuwe

Gemeente Albrandswaard

Arjan Kraaijeveld

GKB groep

Demis van Kouwen

Van Gelder

Hendrik Jan van der Rhee

HJ Media Groep

Peter Meij

Gemeente Ridderkerk

Isabel Salomons

Quooker

Leen de Koning

Ames Autobedrijven

Ger Visser

Visser & Visser

Vrienden

Aangesloten bij Samen Bereikbaar

Naast onze ambassadeurs zijn er tal van organisaties die zich hebben aangesloten bij het netwerk als vriend. De vrienden gaan aan de slag met de doelstelling om 10% van hun werknemers of logistiek uit de spits te halen. Deze bedrijven hebben ideeën, weten wat er speelt in de regio en willen graag kennis delen en initiatieven opzetten om de bereikbaarheid in de regio te verbeteren.

Projecten

Waar Samen bereikbaar bij betrokken is

Samen Bereikbaar is van en vóór bedrijven die het verschil willen maken in de transitie naar duurzame en slimme mobiliteit. Samen Bereikbaar is de bedrijvenaanpak van Zuid-Holland Bereikbaar en zet zich in voor structurele gedragsverandering op slimme en duurzame mobiliteit en logistiek. Daarnaast zijn we betrokken via Zuid-Holland Bereikbaar aan projecten van Rijkswaterstaat die zich bevinden op het snijvlak van infrastructuur, mobiliteitsmanagement en gedragsverandering.

Hieronder een overzicht van de projecten en opdrachtgevers in en rond dit gebied waarbij Samen Bereikbaar betrokken is.  

Renovatie Heinenoordtunnel & Haringvlietbrug

In 2023 gaan de renovaties aan de Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug van start. Dit zal leiden tot verkeershinder, extra drukte en lange reistijden op de A29, N57 en N59 én op de omleidingsroutes. Samen met u kijken we hoe we de impact op uw organisatie kunnen beperken.

Lees meer

Korte Termijn Maatregelen (KTM) A15

Om hier passende oplossingen voor te vinden, is er een MIRT-verkenning (Meerjarenprogramma Infrastructuur, ruimte en transport) uitgevoerd, die richt zich op het verbeteren van de doorstroming op de langere termijn. Oplossingen voor de korte termijn worden parallel aan de MIRT-verkenning uitgewerkt in Korte Termijn Maatregelen (KTM) voor de A15 gericht op Ridderkerk-Gorinchem.

Lees meer

Actueel

Nieuws van en rondom BAR gemeenten

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van bereikbaarheid, mobiliteit en duurzaamheid. U vindt op deze pagina alle nieuwsberichten van de Drechtsteden.

Vijf nachtafsluitingen Haringvlietbrug (A29)

De hoofdrijbaan en parallelbaan van de Haringvlietbrug (A29) zijn vanaf maandag 19 december tot en met zaterdag 24 december vijf nachten op rij in beide richtingen afgesloten voor alle weggebruikers.

Lees meer

Werkbezoek ZHB aan de BAR-gemeenten

Op maandag 9 mei jl. bracht het MT van Zuid-Holland Bereikbaar een werkbezoek aan de BAR (Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk). Centraal tijdens het werkbezoek stond de ontwikkeling van Dutch Fresh Port in Barendrecht en Ridderkerk, de ontwikkeling van de Stationstuinen en de impact die dit alles heeft op de bereikbaarheid.

Lees meer

Provincie Zuid-Holland over Korte Termijn Maatregelen A15

Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en de Drechtsteden werkt provincie Zuid-Holland aan een betere doorstroming op de A15.

Lees meer

Contactgegevens

Van het projectteam

Samen Bereikbaar werkt met een team van experts op mobiliteitsmanagement, logistiek en verkeersmanagement. Elke regio heeft een aanspreekpunt. Voor de BAR-gemeenten is Boyd Bartels uw aanspreekpunt. Boyd adviseert al ruim 10 jaar bedrijven op mobiliteit en duurzaamheid.

“Samen kunnen we meerwaarde creëren en zo werken we aan een betere bereikbaarheid. Door van elkaar te leren, elkaar te inspireren en te helpen kunnen we het verschil maken op de wegen.”

Boyd Bartels

Projectleider werkgeversaanpak BAR regio

+31 (0)6 51 29 35 02

Overige gebieden

Waar wij het verschil maken

Hoeksche Waard

De Hoeksche Waard is een vitaal eiland met zo’n 88.000 inwoners, tussen Rotterdam, Dordrecht en het Deltagebied.

Lees meer

Gorinchem

Gorinchem was een belangrijke vesting in de oude en nieuwe Hollandse Waterlinie. Gorinchem is een vestingstad en wordt omringd door de drukke A15 en A27.

Lees meer

Drechtsteden

Binnen de Drechtsteden werken zeven gemeenten vernieuwend en effectief samen. Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht trekken samen op, ook op het gebied van een betere bereikbaarheid.

Lees meer

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]