Gebiedspagina:

Drechtsteden

Over dit gebied

Drechtsteden

Binnen de Drechtsteden werken zeven gemeenten vernieuwend en effectief samen. Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht trekken samen op, ook op het gebied van een betere bereikbaarheid en duurzame mobiliteit. Dit zijn gemeentes die ‘Samen stad aan het water’ vormen. Een goede bereikbaarheid met de auto, het openbaar vervoer of de fiets is een basisvoorwaarde voor een aantrekkelijk vitale en economisch sterke regio. Het initiatief Samen Bereikbaar heeft zijn oorsprong in de Drechtsteden, in dit gebied zijn we in 2016 gestart.

Partnerambassadeurs

Aangesloten bij Samen bereikbaar

Partnerambassadeurs zijn organisaties en ondernemersverenigingen die de missie en visie van het netwerk verder verspreiden. Binnen het netwerk zijn deze organisaties een belangrijke partner om de ambities te realiseren. Partnerambassadeurs denken mee over de uitvoeringsagenda. De partnerambassadeurs fungeren als een katalysator om het bereik in de regio te vergroten.

Ambassadeurs

Aangesloten bij Samen Bereikbaar

Onze ambassadeurs zijn organisaties die een stap verder gaan: ze onderschrijven de ambitie van Samen Bereikbaar, maar voelen zich daarnaast ook verantwoordelijk voor de te realiseren doelstellingen. Ze denken mee met de agenda en hebben een stem in de ontwikkeling van het netwerk. Daarnaast realiseren ze binnen hun organisatie de doelstelling om 10% van hun werknemers of logistiek uit de spits te halen.

Piet Hoogendoorn

Rabobank Drechtsteden

Ton Spek

Projectportefeuillehouder

Hans de Boer

AA Lease

Leen de Koning

Ames Autobedrijven

Michael de Koning

ASVZ

Peter de Witte

BCTN

Hans Schutte

DEME Infra NL

Sander Dekker

Cordeel

Ramon Grundel

Netwerk NV

Hans van Andel

Waltmann Bedrijfsmakelaardij

Dirk-Jan Teeuw

Gebroeders de Koning

Fred Loos

Unit4

Ger Visser

Visser & Visser

Wouter Noels

Postillion Hotel Dordrecht

Vrienden

Aangesloten bij Samen Bereikbaar

Naast onze ambassadeurs zijn er tal van organisaties die zich hebben aangesloten bij het netwerk als vriend. De vrienden gaan aan de slag met de doelstelling om 10% van hun werknemers of logistiek uit de spits te halen. Deze bedrijven hebben ideeën, weten wat er speelt in de regio en willen graag kennis delen en initiatieven opzetten om de bereikbaarheid in de regio te verbeteren.

Projecten & opdrachtgevers

Van Samen bereikbaar

Samen Bereikbaar is van en vóór bedrijven die het verschil willen maken in de transitie naar duurzame en slimme mobiliteit. Samen Bereikbaar is de bedrijvenaanpak van Zuid-Holland Bereikbaar en zet zich in voor structurele gedragsverandering op slimme en duurzame mobiliteit en logistiek. Daarnaast zijn we betrokken via Zuid-Holland Bereikbaar aan projecten van Rijkswaterstaat die zich bevinden op het snijvlak van infrastructuur, mobiliteitsmanagement en gedragsverandering.

Hieronder een overzicht van de projecten en opdrachtgevers in en rond dit gebied waarbij Samen Bereikbaar betrokken is.  

Onderhoud fietspad Merwedebrug

Van 31 januari 2022 tot 30 april 2022 vinden er onderhoudswerkzaamheden aan het fietspad van de Merwedebrug Papendrecht plaats. Het fietspad is gedurende deze werkzaamheden in beide richtingen afgesloten.

Lees meer

Renovatie Heinenoordtunnel

Dagelijks rijden zo’n 110.000 voertuigen door de Heinenoordtunnel. Deze tunnel stamt uit 1969 en is toe aan een grondige renovatie. Rijkswaterstaat vervangt onder andere de technische installaties en systemen, repareert de civiele en bouwkundige constructies en legt een middentunnelkanaal aan.

Lees meer

Korte Termijn Maatregelen (KTM) A15

Om hier passende oplossingen voor te vinden, is er een MIRT-verkenning (Meerjarenprogramma Infrastructuur, ruimte en transport) uitgevoerd, die richt zich op het verbeteren van de doorstroming op de langere termijn. Oplossingen voor de korte termijn worden parallel aan de MIRT-verkenning uitgewerkt in Korte Termijn Maatregelen (KTM) voor de A15 gericht op Ridderkerk-Gorinchem.

Lees meer

Zuid-Holland Bereikbaar

Het is druk in Zuid-Holland. Hoe houden we onze regio bereikbaar? Want er worden de komende jaren nog zo’n 200 duizend woningen bijgebouwd en veel wegen, bruggen en tunnels hebben dringend groot onderhoud nodig.

Lees meer

Actueel

Nieuws van en rondom Drechtsteden

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van bereikbaarheid, mobiliteit en duurzaamheid. U vindt op deze pagina alle nieuwsberichten van de Drechtsteden.

Applaus voor fietsers Papendrechtsebrug (N3)

Vrijdagmiddag 22 april ging om 17.00 uur het fietspad op de Papendrechtsebrug weer permanent open na een fikse opknapbeurt van bijna drie maanden. De betrokken wethouders en vertegenwoordigers van de fietsersbond, Zuid-Holland Bereikbaar en Rijkswaterstaat bedankten zaterdagochtend 23 april de fietsers met een welgemeend applaus en een kleine attentie voor hun geduld.

Lees meer

Rijkswaterstaat voltooit vijf projecten Drechtsteden

Weggebruikers op de N3, A15 en A16 rond Dordrecht hebben het vast al gemerkt: drie jaren met grootschalige, langdurige wegwerkzaamheden rond Dordrecht zijn afgerond. Rijkswaterstaat heeft in die jaren in en rond de Drechtsteden het bestaande wegennet aangepast om files te verminderen.

Lees meer

Eerste meters fietspad Papendrechtse brug gelegd

Aannemer Hollandia Services heeft de eerste 30 meter fietspad op de Papendrechtsebrug vernieuwd. Ondanks het slechte weer en de recente stormen heeft dit nauwelijks voor vertraging in de werkzaamheden gezorgd. Het onderhoud aan het fietspad langs de boogbrug gaat volop door.

Lees meer

Start groot onderhoud fietspad Merwedebrug Papendrecht

Gratis fietspont gooit trossen los

Maandag 31 januari  is het groot onderhoud aan het fietspad van de Merwedebrug bij Papendrecht gestart. Tijdens de afsluiting van het fietspad vaart er doordeweeks vanaf 6.15 uur tot 18.00 uur elk half uur een gratis veerpont tussen Dordrecht en Papendrecht.

Lees meer

Contactgegevens

Van het projectteam

Samen Bereikbaar werkt met een team van experts op het gebied van mobiliteitsmanagement, logistiek en verkeersmanagement. Elke regio heeft een aanspreekpunt. In de Drechtsteden is Anna Schouten uw aanspreekpunt. Anna heeft ruime ervaring en heeft o.a. in 2016 samen met het bedrijfsleven en de Drechtsteden Samen Bereikbaar opgericht. Ze zet zich nog steeds vol enthousiasme en met veel kennis in voor deze regio.

“Willen we nu en in de toekomst efficiënt reizen, dan kunnen we samen het verschil maken door onze mobiliteitsbehoefte slim en duurzaam in te zetten. Met 10% reductie van verkeer in de spits zijn de files voor meer dan de helft opgelost.”

Anna Schouten

Projectleider platform en werkgeversaanpak Drechtsteden en Gorinchem.

+31 (0)6 54 36 31 00

Overige gebieden

Waar wij het verschil maken

Hoeksche Waard

De Hoeksche Waard is een vitaal eiland met zo’n 88.000 inwoners, tussen Rotterdam, Dordrecht en het Deltagebied.

Lees meer

De BAR-gemeenten

De BAR bestaat uit de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk: drie zelfstandige gemeenten ten zuiden van Rotterdam met een eigen identiteit.

Lees meer

Gorinchem

Gorinchem was een belangrijke vesting in de oude en nieuwe Hollandse Waterlinie. Gorinchem is een vestingstad en wordt omringd door de drukke A15 en A27.

Lees meer

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]