Interview:

Drechtwerk: ‘Als werkgever is het jouw verantwoording om medewerkers goed te informeren’

Een aantal jaar geleden sloot Drechtwerk zich aan bij het werkgeversplatform Samen Bereikbaar. Daarmee gingen zij akkoord met het leveren van bijdrage aan het verminderen van de drukte op de weg. En met succes. Ze haalde 10% van de medewerkers uit de spits. Jacqueline Kooy, MT lid van Drechtwerk vertelt over hoe Drechtwerk bijdraagt aan een betere bereikbaarheid in de regio.

 

“We zijn blij met de samenwerking met Samen Bereikbaar. In eerste instantie hebben wij ons aangesloten om geïnformeerd te worden over de werkzaamheden aan de N3. Veel medewerkers maakten gebruik van deze weg. Door de komst van COVID-19 bleek de drukte mee te vallen, maar als werkgever is het jouw verantwoording om medewerkers goed te informeren. Door middel van de toolboxen en andere hulpmiddelen lukte dit. Daarnaast maken we gebruik van de verschillende acties, zoals de ov-probeerpas die onlangs is gelanceerd” aldus Kooy.

 

Drechtwerk is een werk-leerbedrijf voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen de organisatie zijn er verschillende afdelingen met in totaal zo’n 1.000 medewerkers. “Een groot gedeelte van onze collega’s werkt in de maak industrie. Voor deze mensen is thuiswerken lastig. Wat we wel zo veel mogelijk hebben gedaan tijdens de lockdowns is het spreiden van werktijden om zo drukte in het openbaar vervoer en op de weg zo veel mogelijk te voorkomen. Daarnaast was het voor ons best even zoeken naar een juiste manier om locaties veilig in te kunnen richten zodat mensen naar het werk konden gaan. Het kantoorpersoneel dat wel kan thuiswerken doet dat ook waar mogelijk. De ideale werkvorm is hierbij hybride werken. Thuiswerken is handig wanneer dat mogelijk is, maar om te voorkomen dat je binding kwijtraakt en om elkaar te kunnen blijven inspireren wil je elkaar toch even zien. ”

 

Volgend jaar wil Jacqueline meer inzetten op fietsstimulering onder medewerkers. “Ik ga zelf op de fiets naar het werk en dat doe ik graag. Het is wel een elektrische hoor en ik werk ook in de stad waar ik woon, dus die drempel is misschien al lager. Het grootste voordeel van fietsen naar je werk? Buiten in beweging zijn!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Hoe kun je hybride werken, nu we ons weer mogen verplaatsen, het beste vormgeven? Wat kan wel en wat kan niet? Wat hebben we geleerd tijdens de afgelopen jaren over hybride werken? Want niet iedere werknemer kan thuiswerken. Sinds het uitbreken van corona wordt er totaal anders over thuiswerken gedacht dan voor die tijd. Van het verplicht tijdens werktijd aanwezig zijn, gingen we naar verplicht thuiswerken en tenslotte naar hybride werken. Corona heeft bij de meeste organisaties van thuiswerken een blijver gemaakt
MarFlex Europe B.V. en Snijders B.V. uit Oud-Beijerland richten zich op de productie van pompen en de daarvoor benodigde besturingsmechanismen voor de scheepvaart en voor de industriële sector. Oud-Beijerland ligt in de Hoeksche Waard, tussen de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug in. De afsluitingen van zowel de brug als de tunnel hebben gevolgen voor de continuïteit van de productie en voor de leveranciers, maar ook voor de medewerkers. “Op tijd beginnen met nadenken over oplossingen”, is het advies van Robert van Dam, Corporate Consultant bij MarFlex.  
Ook Dordrecht krijgt de komende jaren te maken met hinder door grootschalige werkzaamheden. Daarnaast is er ook in Dordrecht een woningbouwopgave. ‘Dat zorgt voor flinke druk op de bereikbaarheid van onze stad’, vertelt Rik van der Linden, wethouder mobiliteit bij gemeente Dordrecht. ‘We kunnen de schade beperken door minder met de auto tijdens spitstijden te rijden. Daar hebben we iedereen bij nodig. Juist ook werkgevers en hun personeel.’

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]