Interview:

KROHNE: E-bike probeerpool goede test

Vanuit ’s-Gravendeel naar KROHNE in Dordrecht is het ongeveer 12 kilometer. Toen de Wantijbrug dicht ging, maakte KROHNE gebruik van een e-bike probeerpool voor medewerkers. Liesbeth de Geus regelde de e-bikes en was één van de mensen die er gebruik van maakte. “Ik kan mijn hoofd beter leeg maken dan wanneer ik normaal met de auto ga,” aldus Liesbeth. De probeerpools waren tijdens de renovatie van de Wantijbrug een initiatief van Rijkswaterstaat. Meerdere collega’s van Liesbeth schafte op basis van de ervaringen met de probeerpool zelf een elektrische fiets aan.

“Omdat ik een auto van de zaak heb, ga ik eigenlijk altijd met de auto. Voorheen kwam het ook wel goed uit omdat ik de jongste van mijn kinderen dan ook direct wegbracht.” Via het bedrijvenplatform Samen Bereikbaar werden 25 probeer e-bikes geplaatst bij KROHNE. “De kwaliteit van een aantal fietsen was niet helemaal in orde, dus dat was in het begin wel jammer. Daarna zijn de fietsen omgewisseld en ging het beter. Ik vond zelf dat ik niet kon  achterblijven en ik was ook wel nieuwsgierig of ik met zo’n fiets makkelijk vanuit de Hoeksche Waard naar Dordt kon fietsen.”

Liesbeth was positief verrast. “Naast dat je je hoofd leeg kan maken, zorgt het er ook voor dat je beweging hebt en je bent lekker buiten. Daarnaast kon ik met een collega meefietsen. Dat maakte dat het ook gezellig was. Ik ben wel echt een paar keer zeiknat thuis gekomen, máár ik ben die dagen wel met de e-bike gegaan en niet in de auto gestapt,” voegt ze eraan toe. In de periode dat de Wantijbrug dicht ging, januari tot april, was het soms best slecht weer. “En ik ben geen regenpak mens,” grapt Liesbeth. Desondanks schafte ze regenlaarsjes en een regenbroek aan.

“Ik ben toch vooral een mooi weer fietser.” Op de vraag hoe ze nu naar het werk gaat, reageert ze: “Weer met de auto, ik heb net een verhuizing achter de rug en het scheelt toch wel een uur op een dag. Maar ik zit er wel serieus aan te denken om een e-bike aan te schaffen. Een aantal collega’ s bij KROHNE  heeft op basis van de e-bike probeerpool destijds zelf een elektrische fiets aangeschaft.”

De vertraging op de N3 als gevolg van het groot onderhoud aan de weg valt haar tot nu toe mee. “Ik heb 3 minuten vertraging op de terugweg. Dat valt me niet tegen. Ik had eerlijk gezegd erger verwacht.” Ook tijdens het groot onderhoud van de N3 stelt Rijkswaterstaat e-bike probeerpools ter beschikking via Samen Bereikbaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Het is weer druk op onze wegen. Dit is in de Drechtsteden niet anders. Samen Bereikbaar werkt met verschillende werkgevers samen om het verkeer in het gebied beter te spreiden. Een van deze bedrijven is Stroomlijn, een publiek mobiliteitsplatform voor de zeven gemeenten dat zich heeft verdiept in elektrisch rijden en rijden met waterstof. We spraken directeur, Lisette de Lijster de Raadt.
Bart de Mooij (portefeuillehouder Zuid-Holland Bereikbaar (ZHB) voor Drechtsteden e.o.) en Anna Schouten (projectleider Samen Bereikbaar) werden geïnterviewd voor DKIB Magazine en spraken over de rol van bedrijven bij het bevorderen van gedragsverandering en het verbeteren van de toegankelijkheid en mobiliteit van de regio.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]