De Hoop GGZ en VANAD regio winnaars Zo Werkt Het Award

De Hoop GGZ en VANAD regio winnaars Zo Werkt Het Award


VANAD en De Hoop GGZ uit Zuid-Holland zijn twee van de vier regio winnaars geworden van de landelijke thuiswerk campagne Zowerkthet! Hierbij nomineerden werknemers hun werkgever. Aan deze oproep werd massaal gehoor gegeven, maar vier bedrijven staken erbovenuit. De Hoop GGZ, VANAD, Post NL en Alliander kregen de titel: Beste (thuis)werkgever van het Jaar 2020 in de regio Zuid-Holland.

 

Jaap de Gruijter, Voorzitter Raad van Bestuur De Hoop GGZ

 

VANAD
VANAD uit Capelle aan den IJssel en goede bekende van De Verkeersonderneming biedt onder andere medewerkers van de klantenservice al langer de mogelijkheid om thuis te werken maar nu heeft iedereen deze mogelijkheid. En VANAD denkt daarbij sterk vanuit de medewerker. Niet alleen hebben ze alle faciliteiten op orde (bureau, IT), maar ook communiceren ze veel met de medewerkers over of ze zich prettig voelen in de situatie. Omdat het goed bevalt zal het nieuwe thuiswerkbeleid ook na corona blijven. Doordat zij uitgaan van thuiswerken wordt er heel veel aan teamspirit en werkplezier gedaan. Hun ervaring is dat thuiswerken juist een positief effect heeft op verloop, verzuim en een hogere medewerkerstevredenheid.

 

De Hoop GGZ
De Hoop is een GGZ instelling die onder andere is gevestigd in Dordrecht. In eerste instantie denk je dat voor veel medewerkers thuiswerken niet zou kunnen. Bij dit bedrijf zouden ze net voor corona een 100% online behandelafdeling starten, met het idee een unieke vorm van therapie aan te bieden. Vrijwel tegelijkertijd met deze opening begon de eerste lockdown. Online (thuis) behandelen heeft toen op alle afdelingen tijdens corona een vlucht genomen. De Hoop ggz is aangesloten bij Samen Bereikbaar en heeft een mobiliteitsscan laten uitvoeren. Aan de hand hiervan is het fietsbeleid aangepast. Ook hebben ze de ervaringen van medewerkers over thuiswerken tijdens corona opgehaald middels een medewerkers enquête thuiswerken.

 

De Hoop GGZ is een creatief bedrijf: in de thuiswerkovereenkomst wordt vastgelegd hoeveel dagen je nog naar kantoor komt. Daarmee houden medewerkers recht op een vaste reiskostenvergoeding. Dat scheelt veel administratie én is fiscaal heel aantrekkelijk.

 

Bijzonder is dat De Hoop GGZ andere werkgevers in de regio inspireert om ook aan de slag te gaan. Ook na corona zullen het goede thuiswerkbeleid behouden. Er is veel aandacht voor werkplezier: mentale gezondheid is hun business! Het is een gigantische uitdaging geweest om de organisatie op goede kracht door te laten draaien en iedereen vanuit huis te laten werken, maar het is gelukt!

 
Delen via social media: