Fietsen = hoofd leeg maken en ontspannen

Fietsen = hoofd leeg maken en ontspannen


 

Imke Deibel woont in Heerjansdam en fietst regelmatig in de omgeving van de Drechtsteden en richting Gorinchem. “Het is begonnen toen ik vond dat ik meer moest bewegen.
Ik werk bij het Havenbedrijf Rotterdam en ging vanaf die tijd altijd op de fiets, tenzij het echt heel hard regende.” Sinds maart 2020 werkt Imke thuis, maar ze stapt nog iedere dag op de fiets voor een rondje.
“Even het hoofd leeg maken en ontspannen.”

 

Fietsen naar het werk

“Ik houd van nieuwe routes. Toen ik in het begin naar het Havenbedrijf op de fiets ging, fietste ik een standaard route. Totdat ik een keer dacht: hey, waar kom ik uit als ik hier nu naar rechts ga. En zo maakte ik dan tijdens mijn fietstocht nieuwe ommetjes in de route. Ik vind het fijn om door een leuke omgeving te fietsen.” Het Havenbedrijf Rotterdam is al jaren actief op het gebied van mobiliteit richting medewerkers. Zo zijn er goede faciliteiten voor fietsers en is er  een  afgesloten fietsenstalling. “Je kunt bij ons ook meedoen aan het programma Trappers waarbij je punten spaart per gefietste kilometer. En ik heb  een nieuwe fiets gekocht via het fietsenplan. Toen ik eenmaal begon te fietsen vond ik het heel fijn: ’s ochtends kon ik nog wakker worden op de fiets en ’s middags kon ik juist mijn hoofd even leegmaken.”

 

Als Imke gevraagd wordt wat voor haar de doorslag heeft gegeven om op de fiets te stappen, reageert ze: “gezondheid, meer bewegen en wat kilo’s kwijt raken. Ik moest mij er even toe zetten, maar nu is het echt heel fijn.” Ze geeft ook aan dat het helpt om niet altijd de ambitie te hebben heel ver te gaan: “Het is ook prima om gewoon een klein rondje te fietsen.”

 

Mooiste fietsroutes omgeving Ridderkerk – Gorinchem

Met de komst van COVID-19 werd het thuiswerken de standaard voor Imke. “Ik fiets nu geen twee keer per dag, want dat vind ik teveel. Gek eigenlijk, want toen ik nog naar kantoor ging, deed ik dat altijd. Meestal loop ik nu ’s ochtends een ommetje en stap ik ’s middags op de fiets. Ik heb een favoriet rondje richting Zwijndrecht/Dordrecht (zie ook kaartje). Het rondje is ongeveer 11 kilometer met veel vrijliggende fietspaden. Een groot deel van de fietsroute loopt langs de Oude Maas, Dus dat is echt heerlijk! Naast dat het een fijn fietsrondje is, kun je er ook bijzondere vogels spotten. Andere mooie fietsgebieden in de omgeving zijn de Rhoonse grienden en de omgeving van de Hoeksche Waard.”

 

Er is ook een opvallend iets dat Imke noemt: “Ben je weleens met de fiets door een lange tunnel gegaan? Ik vind dat zelf altijd heel opvallend: dat het midden in de zomer in de Heinenoordtunnel of de Beneluxtunnel echt heel erg koud is. Het is sowieso een ervaring om die tunnels door te fietsen.”

 

Korte Termijn Maatregelen A15

Het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Rijkswaterstaat, Provincie Zuid – Holland en de Drechtsteden werken samen aan een betere doorstroming van de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem. Hiertoe is een pakket maatregelen samengesteld: de Korte Termijn Maatregelen A15. Zo kunnen mensen die nu regelmatig in de spits over dit stuk A15 rijden met korting een (elektrische) fiets aanschaffen.

 

 

 

 

 

 
Delen via social media: