Laat je medewerkers ongestoord rijden met MONO

Laat je medewerkers ongestoord rijden met MONOAls werkgever heb je de verantwoordelijkheid om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Dit geldt niet alleen op de werkvloer maar ook voor medewerkers die onderweg zijn. Even een berichtje lezen of vergaderen tijdens het rijden is niet veilig en zorgt voor een verhoogd risico op ongelukken.

 

De Rijksoverheid is daarom gestart met de MONO campagne. MONO staat letterlijk voor één of alleen. MONO rijden is rijden of fietsen zonder afleiding van bijvoorbeeld appjes of social media, met alle aandacht voor het verkeer. Daarnaast kunnen medewerkers even mentaal opladen als ze niet gestoord worden tijdens het rijden. Positief voor zowel de werkgever als werknemer. Klik hier voor meer informatie over de campagne.

Het Ministerie heeft voor werkgevers het MONO-conventant opgesteld. Hiermee laten werkgevers zien dat ze aan de slag willen gaan met MONO-acties binnen het bedrijf.  Je onderneemt hiervoor minimaal één concrete actie binnen je organisatie. Het Ministerie geeft in een flyer 14 tips hoe je MONO makkelijk, snel en effectief op kan nemen in de bedrijfsvoering. Klik hier voor de tips. Klik hier voor deelname aan het convenant.

 

 

 

 

 

 
Delen via social media: