lancering website datarotterdam.nl

lancering website datarotterdam.nl


In de Rotterdamse regio wordt al jaren gebruik gemaakt van data-analyses om de bereikbaarheid te verbeteren. Dankzij data-analyses weten we dat er veel incidenteel verkeer door de Maastunnel rijdt, dat er plaatsen op de Rotterdamse ring zijn waar het verkeer zich heel onrustig beweegt en dat een behoorlijk percentage van het verkeer op de A20 daar slechts 7 kilometer rijdt. Met de lancering van de website www.datarotterdam.nl wil De Verkeersonderneming de opgedane inzichten delen met een breder publiek. De Verkeersonderneming maakt voor deze data-analyses gebruik van verschillende publieke en private bronnen.

 

Website www.datarotterdam.nl
Op de website zijn onder andere data-analyses te vinden over het ontstaan van de file. De Verkeersonderneming publiceert hier vanaf nu data-analyses die relevant zijn voor een breder publiek en gedeeld kunnen worden.

 

Over De Verkeersonderneming
In De Verkeersonderneming werken het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat/Rijkswaterstaat, gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de Rotterdamse regio.

 
Delen via social media: