Motivatieworkshop helpt gemotiveerd te blijven tijdens het thuiswerken

Motivatieworkshop helpt gemotiveerd te blijven tijdens het thuiswerken


Eind vorig jaar heeft  Samen Bereikbaar vanuit De Verkeersonderneming een pilot ‘zelfmotivatie’ workshop georganiseerd. Binnen Samen Bereikbaar en De Verkeersonderneming is thuiswerken een van de mogelijke maatregelen om de druk op het wegennet te verminderen. Thuiswerken heeft veel voordelen, maar nu we langdurig fulltime thuis moeten werken ervaren we ook nadelen. Om te zorgen dat mensen prettig blijven thuiswerken is deze pilot georganiseerd.

 

De workshop werd gegeven vanuit het Process Communication Model (PCM), waar de moderators Johannes van de Water en Anna Schouten beide gecertificeerd trainer voor zijn en richt zich op mentale veerkracht en zelfmotivatie. Motivatie speelt een  belangrijke factor in succesvol thuiswerken en als dit ontbreekt ontstaat er stress. De deelnemers leerden hoe ze dit kunnen voorkomen door op tijd hun batterij op te laden. Er werd duidelijk dat niet iedereen op dezelfde manier gemotiveerd wordt. Met behulp van een aantal oefeningen en gesprekken met elkaar in break-out rooms leerde iedereen persoonlijk wat bij ze past. Aan het eind van de workshop hadden de deelnemers een concreet actieplan hoe ze tijdig hun batterij op kunnen laden. Daar konden ze gelijk mee aan de slag.

 

De deelnemers waren enthousiast over de pilot workshop en hebben deze gemiddeld met een 8 beoordeeld. Zo gaf een van de deelnemers het volgende aan:“Ik vond het echt heel leuk! 109% meer energie na afloop. Wij mij triggerde is dat je kijkt naar elementen die jou energie geven. Echt goed.” De Verkeersonderneming en Samen Bereikbaar zijn daarom aan het onderzoeken of deze workshop in de toekomst vaker gegeven kan worden. Want als mensen post corona (in hybride vorm) blijven thuiswerken dan zal dit een blijvend effect hebben op het wegennet.

 

Onderstaand ziet u een video met een samenvatting van de motivatieworkshop.

 

Er is een artikel gepubliceerd over de pilot workshop. Dit artikel vindt u via deze link.

 

 
Delen via social media: