Thuiswerken toolbox geüpdatet

Thuiswerken toolbox geüpdatet


Binnen Samen Bereikbaar is thuiswerken altijd een van de mogelijke maatregelen om de druk op het wegennet te verminderen. Door Corona heeft thuiswerken een vlucht genomen en werken de meeste mensen gedeeltelijk of helemaal thuis. We ervaren massaal dat thuiswerken voordelen heeft, zoals minder reistijd, betere werk-privé balans en meer concentratie. Maar we ervaren ook de nadelen, zo missen we de interactie met collega’s en is er (soms) minder erkenning voor werk nu we op afstand werken.

 

Daarom hebben we de thuiswerken toolbox ontwikkeld met allerlei tips om juist de voordelen te benadrukken en de nadelen weg te halen. De toolbox hebben we, doordat we met zijn allen nu in een gedeeltelijke lock-down zitten, aangepast. We hebben twee extra infographics gemaakt gericht op fysieke en mentale gezondheid. De infographics kunt u verspreiden onder uw medewerkers.

 

Er is een infographic gericht op vitaliteit. Hierin staan 10 oefeningen die werknemers kunnen doen achter hun bureau om lichamelijk en mentaal gezond te blijven. Deze oefeningen duren maar 5 minuten en zijn daarom ideaal voor een micropauze. De tweede infographic geeft 10 tips om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken in deze gedeeltelijke lock-down. Medewerkers kunnen hieruit pakken wat voor hun prettig voelt en aanspreekt.

 

Beide infographics zijn toegevoegd aan de thuiswerken toolbox. Deze toolbox kan gedownload worden via de pagina ‘Thuiswerken in 4 stappen een aanpak’.

 
Delen via social media: