Waterbus vaart in avonduren

Waterbus vaart in avonduren


DORDRECHT – De Waterbus gaat vanaf december als proef een half jaar lang ook in de avonduren varen op donderdag, vrijdag en zaterdag. Dit was een wens van de Partij van de Arbeid en woensdag stemde een meerderheid van de Provinciale Staten in met dit plan. Aanvankelijk was de wens om in juli al met de proef te starten, maar het bestuur van de Waterbus wilde meer voorbereidingstijd.
 
Statenlid Metin Celik (PvdA) erkent dat hij liever had gezien dat de proeftijd in de zomermaanden zou lopen. Maar dat bleek in de praktijk niet haalbaar. Toch wilde hij geen jaar meer wachten, en is er besloten de proef in december te starten. De Avondboot vaart op donderdag, vrijdag en zaterdag door tot 01.00 uur. Hierdoor krijgen volgens Celik meer mensen de gelegenheid deel te nemen aan het rijke culturele uitgaansleven in de Drechtsteden. “Dit is goed voor werkgelegenheid en voor de ontwikkeling van de Drechtsteden Samen Stad aan Water”, aldus Celik.
 
Brede steun
Een inwoonster uit Papendrecht opperde bij de PvdA het idee voor een uitbreiding van de vaartijden van de Waterbus. Daarop volgde een meldpunt en een debat. Volgens de partij bleek daaruit dat inwoners en ondernemers het idee van een Nachtboot massaal steunden. Celik: ‘Dit is wat mij betreft waar politiek over gaat. Een signaal van een bewoonster, leidt tot een zorgvuldig onderzoek. Betrokken bestuurders steken de handen in één en in dit geval kan de boot dan gaan varen.” Ook vanuit de Drechtsteden wordt de proef ondersteund, met een bijdrage van 20.000 euro.

 
Delen via social media: