Bereikbaarheid
en duurzame mobiliteit

Binnen Zuid-Holland

Actueel

Nieuws & artikelen

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van bereikbaarheid en duurzame mobiliteit. U vindt op deze pagina alle nieuwsberichten. U kunt via de filterknop filteren op specifieke onderwerpen waarin u geïnteresseerd bent.
We willen de fiets naar je werk maand beginnen met een leuke uitdaging. Daarom hebben we een Fiets naar je Werk Maand Bingo Kaart gemaakt om JOU uit te dagen om meer te fietsen of je fiets op een andere manier te gebruiken. Veel plezier!
Nu de zon (meestal) weer schijnt en het thuiswerkadvies van de overheid eraf is kunnen wij ons geen beter moment bedenken om op de fiets naar het werk te gaan. Bij Samen Bereikbaar is de gehele maand mei: ‘Fiets naar je Werk Maand’
Vrijdagmiddag 22 april ging om 17.00 uur het fietspad op de Papendrechtsebrug weer permanent open na een fikse opknapbeurt van bijna drie maanden. De betrokken wethouders en vertegenwoordigers van de fietsersbond, Zuid-Holland Bereikbaar en Rijkswaterstaat bedankten zaterdagochtend 23 april de fietsers met een welgemeend applaus en een kleine attentie voor hun geduld.
Om inzicht te krijgen in de logistieke reisbewegingen op de A29 en A16 is vanuit Zuid-Holland Bereikbaar een online onderzoek gestart in samenwerking met Rijkswaterstaat. (Logistieke) bedrijven actief in de regio worden uitgenodigd om de enquête in te vullen.
Op dinsdag 29 maart, organiseerde OV de Noord voor leden en niet-leden een bijeenkomst over de resultaten van de collectieve mobiliteitsscan. Tijdens de interactieve presentatie deelde Anna Schouten (projectleider van Samen Bereikbaar Drechtsteden) inzichten over het verkeer anno nu en de opgehaalde resultaten van de scan.
Weggebruikers op de N3, A15 en A16 rond Dordrecht hebben het vast al gemerkt: drie jaren met grootschalige, langdurige wegwerkzaamheden rond Dordrecht zijn afgerond. Rijkswaterstaat heeft in die jaren in en rond de Drechtsteden het bestaande wegennet aangepast om files te verminderen.

Filter nieuwsberichten