Bereikbaarheid
en duurzame mobiliteit

Binnen Zuid-Holland

Actueel

Nieuws & artikelen

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van bereikbaarheid en duurzame mobiliteit. U vindt op deze pagina alle nieuwsberichten. U kunt via de filterknop filteren op specifieke onderwerpen waarin u geïnteresseerd bent.
Op vrijdag 25 maart jl. tekende voorzitter Frank van den Ouden namens de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) de intentieovereenkomst van Samen Bereikbaar Hoeksche Waard.
Vanaf de start van het nieuwe vaarseizoen op 1 april 2022, gaat de Haringvlietbrug doordeweeks tweemaal per dag open voor de hoge scheepvaart (>13 m) en in het weekend driemaal per dag.
Vanaf 25 maart tot begin juni 2022 vervangt Rijkswaterstaat een deel van de klemmen waarmee de brugklep van de Haringvlietbrug is bevestigd aan het wegdek. Voor een deel van deze werkzaamheden moet de brugklep geopend zijn en is de brug gestremd voor het verkeer. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, wordt dit werk in 7 doordeweekse nachten uitgevoerd in de periode vanaf 20 april tot en met 20 mei 2022.
Aannemer Hollandia Services heeft de eerste 30 meter fietspad op de Papendrechtsebrug vernieuwd. Ondanks het slechte weer en de recente stormen heeft dit nauwelijks voor vertraging in de werkzaamheden gezorgd. Het onderhoud aan het fietspad langs de boogbrug gaat volop door.
Eerste 14 bedrijven doen mee met aanpak slimme mobiliteit Donderdag 17 februari 2022 was de officiële lancering van het bedrijvenplatform Samen Bereikbaar Hoeksche Waard.
Gratis fietspont gooit trossen los Maandag 31 januari  is het groot onderhoud aan het fietspad van de Merwedebrug bij Papendrecht gestart. Tijdens de afsluiting van het fietspad vaart er doordeweeks vanaf 6.15 uur tot 18.00 uur elk half uur een gratis veerpont tussen Dordrecht en Papendrecht.
Vanaf 27 juni rijden er minder treinen en bussen in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. De reden hiervan is een personeelstekort in de vakantieperiode. Dit meldt Qbuzz in een persbericht.
Fietsers tussen Ridderkerk en Rotterdam kunnen nu fluitend de file op de A15 voorbijfietsen. De fietsroute F15 IJsselmonde is namelijk af. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) heeft samen met de betrokken partijen de route officieel geopend.
Fietsen naar je werk of voor de lol is echter elke dag een goed idee, net als vandaag, wanneer de hele wereld de Wereld Fiets Dag viert. Ben jij met de fiets naar je werk gegaan? Doe mee op sociale media met de hashtags #worldbicycleday en #wereldfietsdag.

Filter nieuwsberichten