Bereikbaarheid
en duurzame mobiliteit

Binnen Zuid-Holland

Actueel

Nieuws & artikelen

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van bereikbaarheid en duurzame mobiliteit. U vindt op deze pagina alle nieuwsberichten. U kunt via de filterknop filteren op specifieke onderwerpen waarin u geïnteresseerd bent.
Op dinsdag 29 maart, organiseerde OV de Noord voor leden en niet-leden een bijeenkomst over de resultaten van de collectieve mobiliteitsscan. Tijdens de interactieve presentatie deelde Anna Schouten (projectleider van Samen Bereikbaar Drechtsteden) inzichten over het verkeer anno nu en de opgehaalde resultaten van de scan.
Weggebruikers op de N3, A15 en A16 rond Dordrecht hebben het vast al gemerkt: drie jaren met grootschalige, langdurige wegwerkzaamheden rond Dordrecht zijn afgerond. Rijkswaterstaat heeft in die jaren in en rond de Drechtsteden het bestaande wegennet aangepast om files te verminderen.
Op vrijdag 25 maart jl. tekende voorzitter Frank van den Ouden namens de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) de intentieovereenkomst van Samen Bereikbaar Hoeksche Waard.
Vanaf de start van het nieuwe vaarseizoen op 1 april 2022, gaat de Haringvlietbrug doordeweeks tweemaal per dag open voor de hoge scheepvaart (>13 m) en in het weekend driemaal per dag.
Vanaf 25 maart tot begin juni 2022 vervangt Rijkswaterstaat een deel van de klemmen waarmee de brugklep van de Haringvlietbrug is bevestigd aan het wegdek. Voor een deel van deze werkzaamheden moet de brugklep geopend zijn en is de brug gestremd voor het verkeer. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, wordt dit werk in 7 doordeweekse nachten uitgevoerd in de periode vanaf 20 april tot en met 20 mei 2022.
Aannemer Hollandia Services heeft de eerste 30 meter fietspad op de Papendrechtsebrug vernieuwd. Ondanks het slechte weer en de recente stormen heeft dit nauwelijks voor vertraging in de werkzaamheden gezorgd. Het onderhoud aan het fietspad langs de boogbrug gaat volop door.
Per 1 juli jl. is Lennart de Pee het nieuwe aanspreekpunt voor het zakelijke platform Samen Bereikbaar in de regio Hoeksche Waard.
Met een schep in de grond is de rotonde in ’s Gravendeel en kruising Polderweg aan de N217 officieel van start gegaan. Deze twee locaties worden de komende periode aangepast om doorstroming van het verkeer te verbeteren. Dit is o.a. nodig voor als de Heinenoordtunnel dicht gaat, want dan neemt het verkeer op de N217 toe.
Vanaf 27 juni rijden er minder treinen en bussen in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. De reden hiervan is een personeelstekort in de vakantieperiode. Dit meldt Qbuzz in een persbericht.

Filter nieuwsberichten