Bereikbaarheid
en duurzame mobiliteit

Binnen Zuid-Holland

Actueel

Nieuws & artikelen

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van bereikbaarheid en duurzame mobiliteit. U vindt op deze pagina alle nieuwsberichten. U kunt via de filterknop filteren op specifieke onderwerpen waarin u geïnteresseerd bent.
“Mobiliteit is verbinding en daarmee het cement van de samenleving.” Aan het woord is René Vrugt, programmadirecteur Zuid-Holland Bereikbaar.
Van 31 januari 2022 tot en 30 april 2022 is het fietspad op de Merwedebrug bij Papendrecht (N3) in beide richtingen afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden.
Van vrijdag 22 oktober t/m zondag 24 oktober 2021 wordt er gewerkt op station Gorinchem door ProRail en Ballast Nedam.
Sinds kort staan er op twee locaties extra verkeerscamera’s op de A15, bij de aansluiting Sliedrecht-West en tussen de aansluitingen Sliedrecht-Oost en -West.
Dat zijn wat betreft Rik van der Linden, wethouder mobiliteit in Dordrecht, de sleutelwoorden als het gaat om mobiliteit. “We moeten voorkomen dat we weer in een verkeerssituatie terecht komen zoals voor Covid-19.
Voor de meeste bedrijven is een goede bereikbaarheid cruciaal. Maar niet iedereen is zich ervan bewust dat het ook inzet van het bedrijf zelf vraagt. De betrokken overheden doen er alles aan om de terugkeer van de files op de A15 te vermijden. En bieden gezamenlijk ondersteuning aan met de Korte Termijn Maatregelen A15 en het platform Samen Bereikbaar.
Tijdens de Fiets naar je Werk Maand besteden we aandacht aan publicaties van Samen Bereikbaar die relevant zijn voor fietsers. Elke vrijdag in mei zullen we een verzameling publiceren van artikelen die al eerder op de website verschenen en die je wellicht nuttig vindt. Deze week hebben wij een verzameling van vier artikelen samengesteld die over belangrijke kwesties over fietsbeleid gaan.
Op maandag 9 mei jl. bracht het MT van Zuid-Holland Bereikbaar een werkbezoek aan de BAR (Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk). Centraal tijdens het werkbezoek stond de ontwikkeling van Dutch Fresh Port in Barendrecht en Ridderkerk, de ontwikkeling van de Stationstuinen en de impact die dit alles heeft op de bereikbaarheid.
Dit is alweer de tweede week van de ‘Fiets naar je Werk Maand’ bij Samen Bereikbaar en we willen je nog even herinneren aan de ‘Fiets naar je Werk Dag’ die op 19 mei zal plaatsvinden. Je kan nog altijd mee doen, dat is eenvoudig en kost weinig tijd.

Filter nieuwsberichten