Bereikbaarheid
en duurzame mobiliteit

Binnen Zuid-Holland

Benieuwd welke partners en gebieden aangesloten zijn?

Over Samen Bereikbaar

Zoals de naam al zegt.

We gaan graag met uw organisatie aan de slag – vanuit uw wensen en doelen – om uw logistieke processen efficiënter te maken of uw bedrijfsmobiliteit slimmer en duurzamer in te richten. Wij helpen bedrijven en ontwikkelen nieuwe proposities voor (reis)alternatieven die bij deze doelstellingen passen. Door u aan te sluiten bij Samen Bereikbaar blijft u op de hoogte van ontwikkelingen in mobiliteit en bereikbaarheid, kunt u kosteloos deelnemen aan onze acties en aan onze inspirerende en informatieve bijeenkomsten.

In het kort:

  • Lidmaatschap is kosteloos
  • Bedrijven ondertekenen de intentie om 10% woon-werk of zakelijk/logistiek verkeer in de spits te reduceren.
  • Onze mobiliteit- en logistiek makelaars zijn experts met jarenlange ervaring.

Ontstaan

Een goede bereikbaarheid is een randvoorwaarde voor een vitale economie, om goed en prettig te wonen en aangenaam te recreëren. Echter, het is nu al druk in onze regio Zuid-Holland en daarnaast zijn er ambities om te groeien in het aantal woningen en in werkgelegenheid. Dan rijst de vraag: hoe houden we onze regio de komende jaren bereikbaar en realiseren we tevens onze duurzaamheidsambities? Daarvoor is in 2016 Samen Bereikbaar – de bedrijvenaanpak van Zuid-Holland Bereikbaar – opgericht, met de visie dat door onze mobiliteit anders te organiseren en bedrijven te ondersteunen met het ontwikkelen en inregelen van alternatieve mobiliteit zich nieuwe mogelijkheden voordoen. Bedrijven kunnen elkaar daarbij inspireren en van elkaar leren.

Meer informatie over Zuid-Holland Bereikbaar

Werkwijze

Hoe maken wij het verschil.

Samen werken we aan ons gezamenlijk doel van een duurzame en toekomstbestendige bereikbaarheid. Wij leveren maatwerk vanuit een heldere werkwijze.

1.

Dialoog

Door met u in gesprek te gaan krijgen we een beeld van uw organisatie en kunnen we verkennen wat de mogelijkheden zijn. Als we iets voor elkaar kunnen betekenen, dan tekent u onze intentieverklaring.

2.

Inzicht

Genereer inzicht met onze mobiliteitsscan of haal de wensen van medewerkers op via onze enquête ‘hoe reisbewust reis jij’. Op deze wijze creëren we een helder startpunt om concreet aan de slag te gaan.

3.

Oppakken

We gaan concreet aan de slag binnen de kaders van uw organisatie. Elke organisatie is anders en ook onze aanpak verschilt per bedrijf, maar de intentie is om samen 10% woon-werk of zakelijk/logistiek verkeer in de spits te reduceren.

4.

Resultaten

Na ongeveer een jaar bespreken we samen wat de resultaten van de aanpak zijn. Kunnen we bijsturen of samen het plan verder finetunen? Wij publiceren na een jaar uw resultaten via onze factsheets op de website. Zo kunt u ook andere organisaties inspireren.

Met deze concrete werkwijze hebben we samen met de aangesloten organisaties al prachtige resultaten behaald. Wilt u ook met ons aan de slag om de stap te zetten naar slimme en duurzame mobiliteit?

Drechtsteden
Binnen de Drechtsteden werken zeven gemeenten vernieuwend en effectief samen. Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht trekken samen op, ook op het gebied van een betere bereikbaarheid en duurzame mobiliteit. 


Bekijk meer over deze regio

Gorinchem

Gorinchem was een belangrijke vesting in de oude en nieuwe Hollandse Waterlinie. Gorinchem is een vestingstad en wordt omringt door de drukke A15 en A27. In 2020 is de Mobiliteitsvisie vastgesteld en in deze visie heeft duurzame bereikbaarheid van de stad een prominente rol.


Bekijk meer over deze regio

BAR-gemeenten

De BAR bestaat uit de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk: drie zelfstandige gemeenten ten zuiden van Rotterdam met een eigen identiteit, maar ook samen één moderne uitvoeringsorganisatie die zich inzet op het gebied van bereikbaarheid en duurzame mobiliteit.Bekijk meer over deze regio

Hoeksche Waard

De Hoeksche Waard is een vitaal eiland met zo’n 88.000 inwoners, tussen Rotterdam, Dordrecht en het Deltagebied. Het dorpse leven en de nabijheid van de stad zorgen ervoor dat het een fijne gemeente is om te wonen, werken en recreëren. Bekijk meer over deze regio

Gebieden

Waar wij het verschil maken.

Samen Bereikbaar is sinds 2016 actief in verschillende regio’s in Zuid-Holland. Het werkgebied is door de jaren heen gegroeid en blijft groeien. Elke regio heeft zijn eigen uitdagingen en ambities en wij ondersteunen de regio’s hierbij. Klik hieronder op de verschillende gebieden om meer te weten te komen over wat wij daar doen.

Hoeksche Waard

De Hoeksche Waard is een vitaal eiland met zo’n 88.000 inwoners, tussen Rotterdam, Dordrecht en het Deltagebied.

Lees meer

De BAR-gemeenten

De BAR bestaat uit de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk: drie zelfstandige gemeenten ten zuiden van Rotterdam met een eigen identiteit.

Lees meer

Gorinchem

Gorinchem was een belangrijke vesting in de oude en nieuwe Hollandse Waterlinie. Gorinchem is een vestingstad en wordt omringd door de drukke A15 en A27.

Lees meer

Drechtsteden

Binnen de Drechtsteden werken zeven gemeenten vernieuwend en effectief samen. Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht trekken samen op, ook op het gebied van een betere bereikbaarheid.

Lees meer

Projecten

Waar Samen Bereikbaar bij betrokken is

Samen Bereikbaar is van en vóór bedrijven die het verschil willen maken in de transitie naar duurzame en slimme mobiliteit.

Samen Bereikbaar is de bedrijvenaanpak van Zuid-Holland Bereikbaar en zet zich in voor structurele gedragsverandering op slimme en duurzame mobiliteit en logistiek. Daarnaast zijn we betrokken via Zuid Holland Bereikbaar aan projecten van Rijkswaterstaat die zich bevinden op het snijvlak van infrastructuur, mobiliteitsmanagement en gedragsverandering.

Hieronder een overzicht van onze meest recente projecten van Rijkswaterstaat waar Samen Bereikbaar bij betrokken is om ook op de korte termijn de hinder te beperken op het gebied van mobiliteitsmanagement en logistiek. Daarnaast meer informatie over Zuid Holland Bereikbaar, waar wij onderdeel van zijn.

Renovatie Heinenoordtunnel & Haringvlietbrug

In 2023 gaan de renovaties aan de Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug van start. Dit zal leiden tot verkeershinder, extra drukte en lange reistijden op de A29, N57 en N59 én op de omleidingsroutes. Samen met u kijken we hoe we de impact op uw organisatie kunnen beperken.

Lees meer

Korte Termijn Maatregelen (KTM) A15

Om hier passende oplossingen voor te vinden, is er een MIRT-verkenning (Meerjarenprogramma Infrastructuur, ruimte en transport) uitgevoerd, die richt zich op het verbeteren van de doorstroming op de langere termijn. Oplossingen voor de korte termijn worden parallel aan de MIRT-verkenning uitgewerkt in Korte Termijn Maatregelen (KTM) voor de A15 gericht op Ridderkerk-Gorinchem.

Lees meer

Overige Projecten Hoeksche Waard

De komende jaren worden veel wegwerkzaamheden uitgevoerd in en rondom de Hoeksche Waard. Samen Bereikbaar heeft niet bij al deze projecten een actieve rol. Toch geven wij u graag een overzicht van de wegwerkzaamheden met impact in de Hoeksche Waard.

Lees meer

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]