Krabbepolder

Krabbepolder


Tussen station Dordrecht en het bedrijventerrein Krabbepolder is 13 februari een proef gestart met een nieuwe buslijn. De overheid en het bedrijfsleven hebben de handen ineengeslagen om deze pilot mogelijk te maken. De provincie Zuid-Holland financiert de proef grotendeels.

De nieuwe lijn 9 rijdt tijdens de spits (6.00-9.00 uur en 16.00-18.30 uur) elk half uur met een 8-persoons bus tussen station Dordrecht en rijdt een lus op Krabbepolder. Hiermee wordt de bereikbaarheid met openbaar vervoer van dit gebied op de Westelijke Dordtse Oever verder verbeterd. Reizigers zijn hiermee ongeveer een kwartier sneller op hun werk. Medio 2017 wordt de pilot geëvalueerd en gekeken of deze kan worden voortgezet. Bij succes wordt meteen het verbeteren van de bereikbaarheid met het openbaar vervoer van het bedrijventerrein Dordtse Kil III nader onderzocht.

De pilot is een initiatief van provincie Zuid-Holland, Platform Samen Bereikbaar, Havenbedrijf Rotterdam, de BIZ Krabbepolder-Zeehaven, parkmanagement ParkTrust, gemeente Dordrecht en vervoerder Arriva.

Wilt u meer informatie over de nieuwe lijn 9? Stuur dan een mail naar: info@samenbereikbaar.nl