Korte Termijn Maatregelen (KTM) A15

Korte Termijn Maatregelen (KTM) A15


 

Op de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem staat de op één na duurste file van Nederland.

De MIRT-verkenning richt zich op potentiële oplossingsrichtingen voor de langere termijn die de doorstroming op de A15 Papendrecht-Gorinchem verbeteren. Oplossingen voor de korte termijn worden parallel aan de MIRT-verkenning uitgewerkt in Korte Termijn Maatregelen (KTM) voor de A15 gericht op Ridderkerk-Gorinchem.

 

Bedrijven en bewoners aanpak

Het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en de Provincie Zuid–Holland gaan, in samenwerking met de Drechtsteden, de komende tijd aan de slag om de doorstroming op de korte termijn op de A15 (Ridderkerk en Gorinchem) te verbeteren.

 

Vanuit Samen Bereikbaar en De Verkeersonderneming zullen wij specifiek voor de KTM A15 aan de slag gaan met de bedrijvenaanpak (woon-werk en logistiek) en de bewonersaanpak (acties).

Wij helpen bedrijven en logistieke partijen en er komen acties en regelingen voor automobilisten die nu regelmatig op werkdagen in de spits over de A15 rijden. Deze acties en regelingen worden gecommuniceerd via Ways2go.
Rijden uw bedrijfswagens/vrachtwagens of uw medewerkers regelmatig over de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem? De komende tijd gaan we aan de slag met advisering richting u met als doel om mobiliteit & logistiek slimmer en duurzamer  in te richten.

Dit doen we onder andere met onze mobiliteitsscan, 1-op-1 advies, starten van logistieke projecten en het inzetten van specifieke acties. Ook adviseren we bedrijven momenteel in het verkrijgen van inzicht inzake COVID-19 en thuiswerken.

Wilt u meer informatie over onze aanpak? Wilt u aan de slag met mobiliteit, vitaliteit of CO2-reductie? Neem gerust contact op met Anna Schouten: anna.schouten@samenbereikbaar.nl

 

Huidige acties

Momenteel kunt u al diverse acties onder aandacht brengen bij uw medewerkers:

Houd onze website en de website van Ways2go in de gaten, er volgen de komende tijd nog meer acties. Wilt u alvast op de hoogte blijven? Meld u dan nu aan via info@samenbereikbaar.nl.