Groot onderhoud N3, gereed eind 2021 – Toolbox

Groot onderhoud N3, gereed eind 2021 – Toolbox


 

Sinds 6 augustus 2020 werkt Rijkswaterstaat aan het groot onderhoud N3. Dit duurt tot eind 2021. Er komt onder meer een nieuwe fundering en stil asfalt. De weg kan er straks weer jaren tegenaan. Het werk wordt in fases uitgevoerd, elke keer op een ander deel van de N3.

 

Om de hinder te beperken, worden volledige wegafsluitingen in (lange) weekenden gepland en deels tijdens vakantieperiodes uitgevoerd. Tijdens weekendafsluitingen is (een deel van) de N3 volledig afgesloten voor auto’s en vrachtwagens. Doorgaand verkeer wordt dan omgeleid via de A15 en A16 (en omgekeerd). Op overige dagen blijft de N3 open, wel met minder rijstroken. Verkeer richting de A15 rijdt over twee rijstroken en verkeer richting de A16 over één rijstrook. Toe- en afritten blijven zoveel mogelijk open.

Dat het onderhoud tot hinder gaat leiden is zeker. De overlast zal echter anders zijn dan tijdens de afsluiting van de Wantijbrug. Het verkeer kan namelijk meestal over de N3 blijven rijden. Voor meer informatie klik hier.

 

Maatregelenpakket en communicatie

Voor het groot onderhoud van de N3 hebben we een maatregelenpakket ontwikkeld gericht op de fiets en zijn we in gesprek met bedrijven over mogelijke aanpassingen in de bedrijfsvoering op woon-werk verkeer en logistiek gebied. Ook communicatie is een onderdeel van onze aanpak. Wij communiceren op deze pagina over de maatregelen en ontwikkelingen. Op de website www.ways2go.nl vindt u informatie over de fietsacties en andere alternatieven.

 

Onderstaand vindt u de communicatie toolbox werkgevers en de toolbox bezoekers die samen met Rijkswaterstaat zijn ontwikkeld. In deze toolboxen vindt u alle relevante links en informatie over de eerste fases van het groot onderhoud.

Raadpleeg de toolboxen regelmatig voor updates. Wilt u op de hoogte gehouden worden voor updates, mail dan naar info@samenbereikbaar.nl.
U ontvangt via de mail het bericht dat er een update is met de link naar de toolbox(en).

Op 9 en 10- juli 2020 hebben de informatiebijeenkomsten voor bedrijven plaatsgevonden, voor de presentatie van Rijkswaterstaat over het groot onderhoud N3, klik hier.

Onderstaand onze twee toolboxen (update op 31-08-2020):

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie:

N3werkzaamheden.nl

https://dordrechtonderweg.nl

 

De grootste onderhoudsopgave ooit

Tot 2030 staat de renovatie en vervanging van 13 bruggen, 8 tunnels en 13 wegen in de provincie Zuid-Holland op het programma. Veel projecten spelen zich af rond Rotterdam en in de regio Drechtsteden.

Klik hier voor de animatie video over de renovatie van de Wantijbrug.

Klik hier voor een overzicht Drechtsteden

Klik hier voor een overzicht Rotterdam

Klik hier voor een overzicht Hoeksche Waard. In de Hoeksche Waard staat de renovatie van de Heinenoordtunnel centraal. Deze vindt in 2023 en 2024 plaats. Klik hier voor meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel.