Onderhoud Wantijbrug 19 januari 2020

Onderhoud Wantijbrug 19 januari 2020


 

De Wantijbrug (N3) wordt gerenoveerd en om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren is de brug vanaf zondag 19 januari tot en met vrijdag 3 april 2020 volledig afgesloten voor auto’s, motorfietsen en vrachtwagens.

 

Hulpdiensten, (brom)fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer kunnen wel over de brug. Voor het overige verkeer worden er omleidingsroutes ingesteld. Later in 2020 zijn er nog weekend- en nachtafsluitingen nodig om de beweegbare brugdelen te vervangen en de brug te testen. Bovendien start in juni 2020 het groot onderhoud voor de N3. Naar verwachting is de renovatie van de brug in september 2020 klaar.

 

De Wantijbrug, een basculebrug in de N3 in Dordrecht, is toe aan renovatie. De twee beweegbare delen van de brug (vallen of kleppen van de brug), vertonen vermoeiingsverschijnselen door het toegenomen verkeer dat over de brug rijdt. Rijkswaterstaat vervangt daarom deze vallen als onderdeel van een renovatie. De werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties zijn aan het einde van de technische levensduur.

 

Maatregelenpakket en communicatie

6 november heeft de Minister besloten dat de Wantijbrug gerenoveerd wordt per 19 januari 2020. In deze korte periode hebben we een maatregelenpakket ontwikkeld en zijn we in gesprek met bedrijven over mogelijke aanpassingen in de bedrijfsvoering op woon-werk verkeer en logistiek gebied. Ook communicatie is een onderdeel van onze aanpak. De komende weken communiceren we op deze pagina over de maatregelen en ontwikkelingen. Op de website www.ways2go.nl vindt u specifieke informatie de komende weken over de maatregelen (hoe, wat, waar, wanneer, enz.)

 

Speciaal voor deze periode is er een extra waterbus ingezet. Van 2 t/m 6 maart kan er gratis gebruik gemaakt worden van deze waterbus lijn 23. Download hier de poster en verspreid deze binnen uw organisatie.

 

Onderstaand vindt u de communicatie toolbox die samen met RWS is ontwikkeld met alle informatie met betrekking tot de sluiting van de Wantijbrug. Heeft u vragen over mobiliteitsmanagement, neem dan contact op met Anna Schouten (anna.schouten@samenbereikbaar.nl).

 

 

Hinder en omleidingsroutes
In de periode van zondag 19 januari tot en met 3 april 2020:

  • rijdt het doorgaande auto- en vrachtverkeer om via de A15 en A16. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd.
  • loopt de omleiding voor gevaarlijke stoffenvervoer via de A59, A27 en A15.
  • wordt de brug voor de scheepvaart niet bediend vanaf 6 januari 2020 tot oktober 2020. Scheepvaart wordt via scheepvaartberichten op de hoogte gebracht.
  • moet het lokale en bestemmingsverkeer rekening houden met extra drukte en vertragingen tijdens de afsluiting.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op:

Projectpagina N3

N3werkzaamheden.nl

https://dordrechtonderweg.nl