Projectpagina:

Korte Termijn Maatregelen (KTM) A15

Op de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem staat een van de duurste files van Nederland. Om hier passende oplossingen voor te vinden, is er een MIRT-verkenning (Meerjarenprogramma Infrastructuur, ruimte en transport) uitgevoerd, die richt zich op het verbeteren van de doorstroming op de langere termijn. Oplossingen voor de korte termijn worden parallel aan de MIRT-verkenning uitgewerkt in Korte Termijn Maatregelen (KTM) voor de A15 gericht op Ridderkerk-Gorinchem.

 

De KTM A15 aanpak

De Korte Termijn Maatregelen zijn gericht op maatregelen die ongeveer onmiddellijk kunnen starten om de hinder op de A15 te beperken. Hierin is gekozen voor een adaptieve aanpak waarbij ingezet wordt op structurele gedragsverandering. De korte termijn maatregelen worden gedurende twee jaar ingezet op het traject Ridderkerk – Gorinchem. De aanpak is onderverdeeld in mobiliteitsmanagement en verkeersmanagement, waarbij mobiliteitsmanagement weer is onderverdeeld in een bewonersaanpak, bedrijvenaanpak en een logistieke aanpak.

In dit filmpje vertellen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden hoe zij samen werken aan een betere doorstroming op de A15. Dat doen zij voor de korte termijn met dit pakket korte termijn maatregelen. En daarnaast wordt voor de langere termijn in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Provincie Zuid-Holland gewerkt aan een MIRT-verkenning A15 Papendrecht-Gorinchem.

 

Bedrijven en bewoners aanpak

Het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en de Provincie Zuid–Holland gaan, in samenwerking met de Drechtsteden, de komende tijd aan de slag om de doorstroming op de korte termijn op de A15 (Ridderkerk en Gorinchem) te verbeteren.

Vanuit Samen Bereikbaar zullen wij specifiek voor de KTM A15 aan de slag gaan met de bedrijvenaanpak (woon-werk en logistiek) en de bewonersaanpak (acties).

Wij helpen bedrijven en logistieke organisaties en er zijn diverse acties voor automobilisten die nu regelmatig op werkdagen in de spits over de A15 rijden. De acties voor bedrijven vindt u hier en voor medewerkers en bewoners vindt u hier.

Rijden uw bedrijfswagens/vrachtwagens of uw medewerkers regelmatig over de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem?

Wilt u meer informatie over onze aanpak? Wilt u aan de slag met mobiliteit, vitaliteit of CO2-reductie? Neem gerust contact op met Anna Schouten (werkgeversaanpak) of Henk Kolenbrander (logistiek).

Projecten

Van Samen bereikbaar

Samen Bereikbaar is van en vóór bedrijven die het verschil willen maken in de transitie naar duurzame en slimme mobiliteit. Samen Bereikbaar is de bedrijvenaanpak van Zuid-Holland Bereikbaar en werkt voor diverse interne opdrachtgevers aan projecten die betrekking hebben op slimme en duurzame mobiliteit. De projecten bevinden zich altijd op het snijvlak van infrastructuur, mobiliteitsmanagement en gedragsverandering.

Hieronder een overzicht van onze meest recente projecten die in opdracht worden uitgevoerd.

Overige Projecten Hoeksche Waard

De komende jaren worden veel wegwerkzaamheden uitgevoerd in en rondom de Hoeksche Waard. Samen Bereikbaar heeft niet bij al deze projecten een actieve rol. Toch geven wij u graag een

Lees meer

Aankomende bijeenkomsten

Wij organiseren regelmatig evenementen om te informeren over de voortgang van onze projecten. Klik hieronder voor een overzicht van de opkomende evenementen.

Bekijk alle bijeenkomsten

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]