Projectpagina:

Renovatie Haringvlietbrug

De Haringvlietbrug is sinds 1964 in gebruik. De klep van de brug, het bewegingswerk en de technische installaties en systemen zijn toe aan vervanging. Daarom renoveert Rijkswaterstaat in 2023 het beweegbare deel en na 2025 het vaste deel van de brug.

Door de sterke groei van met name het zwaar vrachtverkeer, is de belasting van de brug de laatste jaren flink toegenomen. De klep van de brug, het bewegingswerk en de technische installaties en systemen naderen het einde van hun technische levensduur en zijn toe aan vervanging. Daarom renoveert Rijkswaterstaat in 2023 het beweegbare deel en na 2025 het vaste deel van de brug. Door de toegenomen belasting slijten de klep en het bewegingswerk van de brug harder dan verwacht en zijn er tijdelijke maatregelen getroffen om een veilig gebruik van de brug tot aan de renovatie mogelijk te maken. In 2023 worden de klep en het bewegingswerk volledig vervangen en wordt een nieuw systeem voor bediening, besturing en bewaking geïmplementeerd. Vanaf 2025 wordt ook het vaste deel van de brug gerenoveerd. Omdat er dagelijks zo’n 66.000 voertuigen over de brug rijden, zullen de werkzaamheden zorgen voor verkeershinder.

Om de hinder tijdens de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug te beperken, gaat Samen Bereikbaar met bedrijven op zoek naar passende maatregelen op het gebied van mobiliteit en logistiek. Ook ondersteunen wij de bedrijven bij de invoering daarvan.

Rijden uw bedrijfswagens/vrachtwagens, medewerkers en/of bezoekers regelmatig over de Haringvlietbrug? Dan gaan we graag met u in gesprek over hoe we de hinder van de renovatie samen kunnen beperken!

Voor meer informatie over de renovatie van de Haringvlietbrug klik hier.

Projecten

Van Samen bereikbaar

Samen Bereikbaar is van en vóór bedrijven die het verschil willen maken in de transitie naar duurzame en slimme mobiliteit. Samen Bereikbaar is de bedrijvenaanpak van Zuid-Holland Bereikbaar en werkt voor diverse interne opdrachtgevers aan projecten die betrekking hebben op slimme en duurzame mobiliteit. De projecten bevinden zich altijd op het snijvlak van infrastructuur, mobiliteitsmanagement en gedragsverandering.

Hieronder een overzicht van onze meest recente projecten die in opdracht worden uitgevoerd.

Onderhoud fietspad Merwedebrug

Van 31 januari 2022 tot 30 april 2022 vinden er onderhoudswerkzaamheden aan het fietspad van de Merwedebrug Papendrecht plaats. Het fietspad is gedurende deze werkzaamheden in beide richtingen afgesloten.

Lees meer

Renovatie Heinenoordtunnel

Dagelijks rijden zo’n 110.000 voertuigen door de Heinenoordtunnel. Deze tunnel stamt uit 1969 en is toe aan een grondige renovatie. Rijkswaterstaat vervangt onder andere de technische installaties en systemen, repareert

Lees meer

Korte Termijn Maatregelen (KTM) A15

Om hier passende oplossingen voor te vinden, is er een MIRT-verkenning (Meerjarenprogramma Infrastructuur, ruimte en transport) uitgevoerd, die richt zich op het verbeteren van de doorstroming op de langere termijn. Oplossingen voor de korte termijn worden parallel aan de MIRT-verkenning uitgewerkt in Korte Termijn Maatregelen (KTM) voor de A15 gericht op Ridderkerk-Gorinchem.

Lees meer

Overige Projecten Hoeksche Waard

De komende jaren worden veel wegwerkzaamheden uitgevoerd in en rondom de Hoeksche Waard. Samen Bereikbaar heeft niet bij al deze projecten een actieve rol. Toch geven wij u graag een

Lees meer

Zuid-Holland Bereikbaar

Het is druk in Zuid-Holland. Hoe houden we onze regio bereikbaar? Want er worden de komende jaren nog zo’n 200 duizend woningen bijgebouwd en veel wegen, bruggen en tunnels hebben

Lees meer

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]