Projectpagina:

Renovatie Heinenoordtunnel & Haringvlietbrug

Download de Factsheet: Samen werken aan bereikbaarheid.

De Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug stammen uit de jaren ‘60 en zijn toe aan een grondige renovatie. De installaties zijn aan het einde van hun technische levensduur en moeten worden vervangen om de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug ook in de toekomst veilig en beschikbaar te houden. Voor de renovaties zijn zowel korte als langere afsluitingen noodzakelijk.

Dagelijks rijden er zo’n 110.000 voertuigen door de tunnel en zo’n 66.000 voertuigen over de brug. De werkzaamheden zorgen dus voor verkeershinder en extra drukte, ook op de omleidingsroutes in de regio. Samen Bereikbaar onderzoekt samen met bedrijven wat de mogelijkheden zijn om de hinder voor hun werknemers, klanten, bezoekers en/of logistiek tijdens deze renovaties te beperken.

 

 

Samen aan de slag

Samen Bereikbaar denkt mee met bedrijven die aan de slag willen met veranderingen en kansen op het gebied van mobiliteit en logistiek. We kijken samen met u naar passende oplossingen op maat. Deze ondersteuning is gratis. We ondersteunen bijvoorbeeld bij het verleiden van werknemers om meer thuis te werken of op de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk te komen. Ook bieden we logistieke expertise om vrachtwagens en bestelverkeer meer buiten de spitsen te laten rijden en ritten te bundelen, bijvoorbeeld door het gebruik van hubs.

Ondervinden uw bedrijfswagens, vrachtwagens, medewerkers en/of bezoekers straks hinder van de werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel en/of de Haringvlietbrug?

Dan gaan we graag met u in gesprek over hoe we de hinder van deze renovaties samen kunnen beperken! In onderstaand overzicht vindt u met wie u contact op kunt nemen voor een gratis adviesgesprek.

 

 

Wat kunt u tijdens de renovaties verwachten?

Het is al druk op de wegen en deze drukte neemt verder toe door wegwerkzaamheden. Als gevolg van de tijdelijke maatregelen op de Haringvlietbrug en tijdens de renovatie van de brug en Heinenoordtunnel in 2023 en 2024 moeten weggebruikers rekening houden met ernstige hinder op de A29 en extra reistijd op de A29, N57 en N59. Daarnaast leiden de werkzaamheden vanwege omrijdend verkeer tot extra drukte en reistijd op Ring Rotterdam, de A16, A17, A59, A15, A27, N3 en N217.

Actuele en uitgebreide informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel en over de renovatie van de Haringvlietbrug is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

Kijk hier naar de mobiliteitsmaatregelen tijdens de renovaties.

Gebruik de communicatie Toolkit over de renovatie van de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel op de A29 op de website van Rijkswaterstaat. Deze toolkit wordt steeds geactualiseerd en aangevuld.

Rijkswaterstaat heeft een internationale informatiepagina over de renovaties gelanceerd. In 9 talen is de meest belangrijke informatie te vinden.

Daarnaast verstuurt Rijkswaterstaat ieder halfjaar een nieuwsbrief met updates over deze projecten. Aanmelden voor deze nieuwsbrief is mogelijk via deze link.

De renovatiewerkzaamheden aan de Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug zijn daarnaast te volgen via Facebook.

 

Heinenoordtunnel: in het kort

De renovatie van de Heinenoordtunnel vindt plaats in 2023 en 2024. Reizigers op de A29 zullen vanaf januari 2023 regelmatig te maken krijgen met nacht- en weekendafsluitingen waarbij de tunnel voornamelijk  in 1 rijrichting dicht is. Het gaat in totaal om zo’n 30 weekenden en 40 nachten, verspreid over 2023 en 2024.

In augustus 2023 en in 2024 gaat de Heinenoordtunnel een aantal weken lang in beide rijrichtingen dicht. Raadpleeg voor de volledige en actuele planning van de werkzaamheden de website van Rijkswaterstaat.

Haringvlietbrug: in het kort

In 2023 wordt het bewegende deel van de Haringvlietbrug gerenoveerd. Hiervoor is de brug voor al het wegverkeer in juni en juli 7 tot 8 weken afgesloten. In het najaar staan nog 10 nachtafsluitingen gepland.

Op 1 januari 2023 bereikt het bewegende deel van de Haringvlietbrug het einde van zijn technische levensduur. De brug wordt dan niet meer geopend om de hoge scheepvaart, hoger dan 13 meter, door te laten. Dit duurt tot de renovatie gereed is.

Meer informatie over de werkzaamheden en het actuele overzicht van de afsluitingen kunt u vinden op de website van Rijkswaterstaat.

 

 

 

 

Projecten

Van Samen bereikbaar

Samen Bereikbaar is van en vóór bedrijven die het verschil willen maken in de transitie naar duurzame en slimme mobiliteit. Samen Bereikbaar is de bedrijvenaanpak van Zuid-Holland Bereikbaar en werkt voor diverse interne opdrachtgevers aan projecten die betrekking hebben op slimme en duurzame mobiliteit. De projecten bevinden zich altijd op het snijvlak van infrastructuur, mobiliteitsmanagement en gedragsverandering.

Hieronder een overzicht van onze meest recente projecten die in opdracht worden uitgevoerd.

Korte Termijn Maatregelen (KTM) A15

Om hier passende oplossingen voor te vinden, is er een MIRT-verkenning (Meerjarenprogramma Infrastructuur, ruimte en transport) uitgevoerd, die richt zich op het verbeteren van de doorstroming op de langere termijn. Oplossingen voor de korte termijn worden parallel aan de MIRT-verkenning uitgewerkt in Korte Termijn Maatregelen (KTM) voor de A15 gericht op Ridderkerk-Gorinchem.

Lees meer

Overige Projecten Hoeksche Waard

De komende jaren worden veel wegwerkzaamheden uitgevoerd in en rondom de Hoeksche Waard. Samen Bereikbaar heeft niet bij al deze projecten een actieve rol. Toch geven wij u graag een

Lees meer

Aankomende bijeenkomsten

Wij organiseren regelmatig evenementen om te informeren over de voortgang van onze projecten. Klik hieronder voor een overzicht van de opkomende evenementen.

Bekijk alle bijeenkomsten

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]