Projectpagina:

Renovatie Heinenoordtunnel

Dagelijks rijden zo’n 110.000 voertuigen door de Heinenoordtunnel. Deze tunnel stamt uit 1969 en is toe aan een grondige renovatie. Rijkswaterstaat vervangt onder andere de technische installaties en systemen, repareert de civiele en bouwkundige constructies en legt een middentunnelkanaal aan.

Door deze renovatie blijft de Heinenoordtunnel ook in de toekomst veilig en beschikbaar. De renovatie vindt plaats in 2023 en 2024 en wordt uitgevoerd in fasen en in verkeersluwe perioden zoals nachten, weekenden en vakanties. Rijkswaterstaat treft daarnaast een verschillende bereikbaarheidsmaatregelen om de hinder te beperken. Hinder is echter onvermijdelijk.

Samen Bereikbaar gaat met bedrijven aan de slag om de hinder tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel te beperken. Samen met bedrijven gaan we op zoek naar passende maatregelen op het gebied van mobiliteit en logistiek. Ook ondersteunen wij bedrijven bij de invoering daarvan.

Rijden uw bedrijfswagens/vrachtwagens, medewerkers en/of bezoekers regelmatig over de A29 en/of door de Heinenoordtunnel? Dan gaan we graag met u in gesprek over hoe we de hinder van de renovatie samen kunnen beperken!

Meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel vindt u op de website van Rijkswaterstaat.  Om u aan te melden voor de nieuwsbrief van dit project klikt u hier.

De renovatiewerkzaamheden zijn ook te volgen via Facebook.

Projecten

Van Samen bereikbaar

Samen Bereikbaar is van en vóór bedrijven die het verschil willen maken in de transitie naar duurzame en slimme mobiliteit. Samen Bereikbaar is de bedrijvenaanpak van Zuid-Holland Bereikbaar en werkt voor diverse interne opdrachtgevers aan projecten die betrekking hebben op slimme en duurzame mobiliteit. De projecten bevinden zich altijd op het snijvlak van infrastructuur, mobiliteitsmanagement en gedragsverandering.

Hieronder een overzicht van onze meest recente projecten die in opdracht worden uitgevoerd.

Onderhoud fietspad Merwedebrug

Van 31 januari 2022 tot 30 april 2022 vinden er onderhoudswerkzaamheden aan het fietspad van de Merwedebrug Papendrecht plaats. Het fietspad is gedurende deze werkzaamheden in beide richtingen afgesloten.

Lees meer

Renovatie Haringvlietbrug

De Haringvlietbrug is sinds 1964 in gebruik. De klep van de brug, het bewegingswerk en de technische installaties en systemen zijn toe aan vervanging. Daarom renoveert Rijkswaterstaat in 2023 het

Lees meer

Korte Termijn Maatregelen (KTM) A15

Om hier passende oplossingen voor te vinden, is er een MIRT-verkenning (Meerjarenprogramma Infrastructuur, ruimte en transport) uitgevoerd, die richt zich op het verbeteren van de doorstroming op de langere termijn. Oplossingen voor de korte termijn worden parallel aan de MIRT-verkenning uitgewerkt in Korte Termijn Maatregelen (KTM) voor de A15 gericht op Ridderkerk-Gorinchem.

Lees meer

Overige Projecten Hoeksche Waard

De komende jaren worden veel wegwerkzaamheden uitgevoerd in en rondom de Hoeksche Waard. Samen Bereikbaar heeft niet bij al deze projecten een actieve rol. Toch geven wij u graag een

Lees meer

Zuid-Holland Bereikbaar

Het is druk in Zuid-Holland. Hoe houden we onze regio bereikbaar? Want er worden de komende jaren nog zo’n 200 duizend woningen bijgebouwd en veel wegen, bruggen en tunnels hebben

Lees meer

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]