Projectpagina:

Zuid-Holland Bereikbaar

Het is druk in Zuid-Holland. Hoe houden we onze regio bereikbaar? Want er worden de komende jaren nog zo’n 200 duizend woningen bijgebouwd en veel wegen, bruggen en tunnels hebben dringend groot onderhoud nodig. Dat leidt tot extra drukte. Als we niets doen, staan we in Zuid-Holland nog vaker stil. Daarom hebben acht publieke organisaties hun krachten gebundeld in de samenwerkingsorganisatie Zuid-Holland Bereikbaar.

De acht publieke organisaties zijn: het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland, gemeente Den Haag, gemeente Rotterdam, ProRail en het Havenbedrijf Rotterdam. Hierdoor is De Verkeersonderneming in zijn huidige vorm per 1 januari 2022 opgegaan in Zuid-Holland Bereikbaar, samen met BEREIK! en Bereikbaar Haaglanden en Rijnland.

In het uitvoeringsprogramma leidt Zuid-Holland Bereikbaar het verkeer in goede banen en stemmen ze per gebied de werkzaamheden op elkaar af. Tegelijkertijd helpen we bewoners en bedrijven te kiezen voor slimme en duurzame manieren van reizen en vervoer. Zo houden we met elkaar – overheden, (transport)bedrijven, werkgevers, bezoekers én bewoners – Zuid-Holland in beweging.

Ook Samen Bereikbaar is sinds 1 januari 2022 onderdeel geworden van Zuid-Holland Bereikbaar.

 

Ways2go
Ways2go is de publiekscampagne in heel Zuid-Holland.
Deze campagne richt zich er primair op om mensen anders en slimmer te laten reizen, door als voorbeeld vier verschillende karakters te volgen die anders met mobiliteit omgaan. Deze vier karakters verleiden en stimuleren werkgevers, werknemers en bewoners om gebruik te maken van alternatieven die bij hen passen. In de campagne is er ook aandacht voor mobiliteit in relatie tot duurzaamheid, ruimte in de stad en om iedereen mee laten doen. Voor de acties gericht op individuele bewoners en werknemers verwijzen we u door naar de website van ways2go.

Projecten

Van Samen bereikbaar

Samen Bereikbaar is van en vóór bedrijven die het verschil willen maken in de transitie naar duurzame en slimme mobiliteit. Samen Bereikbaar is de bedrijvenaanpak van Zuid-Holland Bereikbaar en werkt voor diverse interne opdrachtgevers aan projecten die betrekking hebben op slimme en duurzame mobiliteit. De projecten bevinden zich altijd op het snijvlak van infrastructuur, mobiliteitsmanagement en gedragsverandering.

Hieronder een overzicht van onze meest recente projecten die in opdracht worden uitgevoerd.

Onderhoud fietspad Merwedebrug

Van 31 januari 2022 tot 30 april 2022 vinden er onderhoudswerkzaamheden aan het fietspad van de Merwedebrug Papendrecht plaats. Het fietspad is gedurende deze werkzaamheden in beide richtingen afgesloten.

Lees meer

Renovatie Heinenoordtunnel

Dagelijks rijden zo’n 110.000 voertuigen door de Heinenoordtunnel. Deze tunnel stamt uit 1969 en is toe aan een grondige renovatie. Rijkswaterstaat vervangt onder andere de technische installaties en systemen, repareert

Lees meer

Renovatie Haringvlietbrug

De Haringvlietbrug is sinds 1964 in gebruik. De klep van de brug, het bewegingswerk en de technische installaties en systemen zijn toe aan vervanging. Daarom renoveert Rijkswaterstaat in 2023 het

Lees meer

Korte Termijn Maatregelen (KTM) A15

Om hier passende oplossingen voor te vinden, is er een MIRT-verkenning (Meerjarenprogramma Infrastructuur, ruimte en transport) uitgevoerd, die richt zich op het verbeteren van de doorstroming op de langere termijn. Oplossingen voor de korte termijn worden parallel aan de MIRT-verkenning uitgewerkt in Korte Termijn Maatregelen (KTM) voor de A15 gericht op Ridderkerk-Gorinchem.

Lees meer

Overige Projecten Hoeksche Waard

De komende jaren worden veel wegwerkzaamheden uitgevoerd in en rondom de Hoeksche Waard. Samen Bereikbaar heeft niet bij al deze projecten een actieve rol. Toch geven wij u graag een

Lees meer

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]