Het platform werkt samen met De Verkeersonderneming. De Verkeersonderneming werkt sinds 2008 om de doorstroming in de Rotterdamse haven en stad te verbeteren en heeft nu ook een opgave in de Drechtsteden en de BAR gemeenten met diverse doelen; een slimme, duurzame bereikbaarheid gericht op een fijne leefomgeving en mobiliteitsgeluk (inclusiviteit). We bundelen onze krachten en expertise om samen slimme en duurzame mobiliteit op de agenda te zetten en gedragsverandering te stimuleren. Bereikbaar zijn en blijven bereik je alleen door samen te werken met werkgevers, werknemers en bewoners.

 

De Verkeersonderneming

De Verkeersonderneming is een publiek-private samenwerking van gemeente Rotterdam,  de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), het Havenbedrijf Rotterdam en Rijkswaterstaat.  Om de doelstellingen te bereiken haalt De Verkeersonderneming alles uit de kast: inzetten van probeeracties, uitproberen van het openbaar vervoer en de e-bike, want ervaren is overtuigen! Het bieden van allerlei handige tools aan werkgevers zoals de fiets fiscaliteitentoolbox, maar ook informatie over de werkkostenregeling en flexwerken. Het ondersteunen van overheden bij onderhoudswerkzaamheden door aan bewoners en werknemers niet alleen informatie te bieden, maar ook alternatieven. Daarnaast worden innovatieve startups die hun mobiliteitsprototypes willen testen in de praktijk uitgenodigd naar Rotterdam of Drechtsteden te komen. www.mobilitylab.nl

 

Ways2go

Ways2go is de nieuwe publiekscampagne in heel Zuid-Holland.

Deze campagne richt zich primair op mensen anders en slimmer te laten reizen. Maar in de campagne is ook aandacht voor mobiliteit in relatie tot duurzaamheid, ruimte in de stad en iedereen mee laten doen. Er is gekozen voor animatie met vier karakters met ieder een eigen stijl van reizen. Zo gebruikt Emma apps om slim te reizen en houdt zij van deelvervoer en nieuwe diensten. Otto daarentegen is wat behoudend en gehecht aan zijn auto. Nora gaat graag op de fiets en Daan gaat regelmatig met het OV. Deze vier personen gaan werkgevers, werknemers en bewoners verleiden en stimuleren om gebruik te maken van alternatieven die bij hen passen. Ways2go is de opvolger van Filerdier.