Productpagina:

Fiets stimuleren?

Stimuleert u de fiets voor uw werknemers?

 

Het platform Samen Bereikbaar stimuleert de fiets omdat het gezond, leuk, lekker en goed is voor het milieu. Daarnaast staat onze regio onder druk met de komende wegwerkzaamheden van RWS, zodat fietsen de komende jaren wel extra prettig kan zijn. Wist u dat ruim 60% van de automobilisten op minder dan 15 km van zijn werk woont?

 

 

Als werkgever kunt u uw medewerkers op verschillende manieren stimuleren om op de fiets te komen. Wij ondersteunen u graag, als lid, bij het ontwikkelen van beleid, communicatie en campagnes. Onderstaand vindt u praktisch informatie over de fiets

 

Fietsfeiten landelijk en regio

Wist u dat er een hoge potentie voor de fiets is in onze regio? De fietsfeiten van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geven aan dat er ook landelijk een hoge potentie is en dat het stimuleren van de fiets vele voordelen heeft. Niet alleen is het een directe bijdrage aan CO2 reductie doelstellingen, het verbetert de bereikbaarheid en het is ook nog eens gezond!

Fietsfeiten van het ministerie

Factsheet mobiliteit Samen Bereikbaar

 

Quickscan fiets en fiscaliteit

Hoe start je met beleid rondom fiets binnen uw organisatie en nog belangrijker hoe zorg je dat medewerkers er gebruik van gaan maken. Binnen welke kaders mag je de fiets stimuleren voor je medewerkers en hoe zit dat met de WKR-regeling? De eerste stap is te weten of er überhaupt (voldoende) beleid is.
Doe onze quickscan en ontvang de resultaten. Klik hier voor de quickscan.

We hebben een whitepaper fiets en fiscaliteit ontwikkeld. In deze whitepaper staan op een simpele manier de fiscale regels beschreven zodat u direct aan de slag kunt met uw fietsbeleid. U kunt de whitepaper hier downloaden.

 

 Fiets vergoedingen in beeld

Wanneer je als werkgever je medewerker een fiets wilt aanbieden zijn er diverse mogelijkheden, maar welke zijn dat? Klik hier voor op de onderstaande infographic ‘Fiets vergoedingen in beeld’.

 

 

 Landelijke campagne ‘Kies de fiets’ 

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft een fietsmissie. Zij roept alle werkgevers in Nederland op zich in te spannen 10% meer medewerkers op de fiets naar het werk te krijgen. De campagne ‘Kies de fiets’ is opgezet om deze missie te ondersteunen. In deze campagne vindt u informatie over: aantrekkelijke regelingen, goede voorzieningen, juiste communicatie en verschillende acties. Hiermee zullen uw medewerkers eerder voor de fiets kiezen. Klik hier voor meer informatie over de campagne ‘Kies de fiets’.

 

Factsheets

Samen Bereikbaar heeft twee factsheets ontwikkeld hoe je binnen je organisatie de fiets kunt stimuleren en welke fietsvoorzieningen er zijn die je zou kunnen toepassen.

                                                         

Snelfietsroutes en routeplanner

In onze regio wordt er hard gewerkt aan goede fietsroutes en voorzieningen. Zo zijn er diverse snelfietsroutes, zoals de F16, de Beneden Merwede Route en de F15 is in ontwikkeling. Maar hoe plan je je route nu slim en waar liggen deze snelfietsroutes?

klik hier voor een factsheet over fietsroutes: Factsheet fietsroutes.

Klik hier voor handige routeplanners voor de fiets.

 

 Apps voor fietsers 

Er zijn diverse apps op de markt beschikbaar die een fietsrit inzichtelijk en/of leuker kunnen maken. Klik hier voor een lijst met ‘fietsproof’ apps.

 

Landelijke campagnes 2022

Fiets naar je werk dag – 19 mei 2022

Wereld Fiets Dag – 3 juni 2022

 

Kunnen wij u helpen?

Wij helpen u graag met het stimuleren van de fiets. In beleid, wat er wel en niet mag en hoe je medewerkers verleidt om (meer) te fietsen. Wist u dat 44% van de medewerkers in deze regio op minder dan 7,5 km van zijn werk woont en reist met de auto? mail ons gerust.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]