Productpagina:

Mobiliteitsmaatregelen tijdens renovaties Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug

Reisalternatieven

Tijdens de renovaties  zijn er verschillende mobiliteitsalternatieven en acties opgezet. Hieronder treft u een overzicht van alle acties die worden aangeboden. Let op, sommige acties zijn alleen in bepaalde gemeenten beschikbaar.

 

Huuraanbod e-bike regio Hoeksche Waard en Drechtsteden
Tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug in de zomervakantie kunnen werknemers van deelnemende bedrijven in de Hoeksche Waard en Drechtsteden gebruik maken van een huuraanbod van e-bikes. Dit aanbod is bedoeld voor werkgevers die hun werknemers een reisalternatief willen bieden en werknemers waarvan de werkgever in de genoemde gebieden gevestigd is. De huurperiode voor de e-bikes is als volgt verdeeld:

  • Afsluiting Haringvlietbrug (van 10 juni t/m 4 augustus)
  • Afsluiting Heinenoordtunnel (van 5 augustus t/m 31 augustus)

De huurkosten worden afgerekend met de werkgever op basis van de daadwerkelijk ingezette e-bikes. Er is een buffer van een week voor de levering en ophalen van e-bikes voor en na de afsluitingsperiode. Ga naar de actie pagina.

 

E-bike uitprobeerpool voor werkgevers regio Hoeksche Waard en Drechtsteden
Voor bedrijven die aantrekkelijk willen blijven voor werknemers, is het belangrijk om bereikbaar te zijn en te blijven. Een flexibel mobiliteitsbeleid kan hieraan bijdragen en tegelijkertijd het milieu sparen, zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Wij bieden via Ways2go de mogelijkheid om werknemers gratis gebruik te laten maken van een e-bike/speed pedelec uitprobeerpool, zodat zij zelf kunnen ervaren wat de voordelen van fietsen zijn voor hun woon-werkverkeer.

Deze actie is bedoeld voor werkgevers in de regio’s Hoeksche Waard en Drechtsteden die het fietsgebruik onder hun werknemers willen stimuleren en minimaal ruimte hebben voor één e-bike en één speed pedelec. Onze zakelijke probeerpool bestaat uit deze twee fietsen die op locatie worden geplaatst. Medewerkers kunnen vervolgens gedurende twee weken vrijblijvend testen of deze vervoersmiddelen geschikt zijn voor hun dagelijkse reis naar het werk. Indien gewenst, kunnen wij ook een op maat gemaakte pool leveren die beter past bij de specifieke behoeften van uw bedrijf. Ga naar de actie.

 

Gratis fietsenmaker op de zaak regio Hoeksche Waard en Drechtsteden
In de maanden juni, juli, augustus en september is er speciaal voor werkgevers en hun medewerkers een mooie actie beschikbaar waarbij een fietsenmaker gratis service op de zaak levert. De fietsenmaker voert op locatie onderhoud en kleine reparaties aan fietsen uit. De fietsen krijgen onder werktijd een opknapbeurt, waardoor medewerkers daarna weer veilig op pad kunnen zonder extra tijd of moeite. Ga naar de actie.

 

Gratis met de fiets op de pont
Tijdens de afsluitingen van de Heinenoordtunnel kan er gratis gebruik worden gemaakt van veerverbindingen. Met de veerponten van Oud-Beijerland-Rhoon en Puttershoek-Zwijndrecht kunnen fietsers en voetgangers gratis oversteken wanneer de veerponten varen. Voor (brom)fietsers, scooters en motoren is de overtocht met het veer Nieuw-Beijerland-Hekelingen tijdens de afsluitingen van de tunnel eveneens gratis.

Waar het mogelijk is, wordt de capaciteit van de veerdiensten uitgebreid en worden de vaartijden aangepast. Bekijk alle informatie op Ways2go.

 

Probeeractie en kortingsregeling e-bike en speed pedelec in de Hoeksche Waard
Inmiddels e-bikes niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Een e-bike biedt dezelfde voordelen als een gewone fiets, maar dankzij de trapondersteuning is het een stuk aantrekkelijker om deze te gebruiken voor woon-werkverkeer, zelfs voor de wat langere afstanden. Voor mensen die graag wat sneller willen fietsen, is er de optie van een speed pedelec. Deze fietsen zijn in staat om snelheden te behalen tot wel 45 kilometer per uur. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor een brommerrijbewijs nodig hebt en verplicht bent een helm te dragen. Woon je in de Hoeksche Waard en wil je de voordelen van deze fietsen ervaren? Kijk dan hier voor meer informatie.

Mensen die deelnemen aan de probeeractie kunnen tevens gebruik maken van een korting van €325,- op de aanschaf van een (elektrische) fiets of speed pedelec. Bekijk de voorwaarden.

 

Fietsapp regio Hoeksche Waard en Drechtsteden
Dat fietsen goed is voor voor de vitaliteit van werknemers, is bekend. Nu is er nog een extra reden om voor de fiets te kiezen! Mensen die werken in de Hoeksche Waard of Drechtsteden kunnen beloningen verdienen door vaker te fietsen. Met de gratis Dumoco+ app kun je gemakkelijk jouw fietskilometers registreren en zo punten verdienen. Deze punten zijn in te inwisselen voor cadeaubonnen, leuke uitjes en lokale producten of diensten.

Iedereen die woont, werkt of regelmatig reist in de Hoeksche Waard en de Drechtsteden kan meedoen aan deze challenge. Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone. Download de gratis Dumoco+ app, meld je aan voor de Slim Reizen Challenge regio Hoeksche Waard en Drechtsteden en verdien direct punten voor elke fietsrit. Ga naar de actiepagina.

 

Korting op deelfietsen in de Drechtsteden
Van 28 april tot en met 7 mei 2023 krijgen inwoners en werknemers in de Drechtsteden de eerste twee uur gratis op het gebruik van de deelfietsen van Donkey Republic. Tijdens de afsluiting van Heinenoordtunnel in de meivakantie en zomervakantie kunt u met deze kortingsactie uitproberen of een deelfiets een goed alternatief is voor (een deel van) uw rit. Deelfietsen zijn bijvoorbeeld een oplossing om van een OV-halte naar uw werkplek te reizen, of als alternatief voor korte autoritten. Ga naar de actie pagina.

 

Korting voor fietsers op de Waterbus
Tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel van 28 april tot en met 8 mei is er een speciale actie om fietsers te helpen bij het reizen van en naar hun werk aan de overkant van het water. Fietsers kunnen gebruikmaken van 50% korting op een Waterbus-ticket gedurende deze periode. Bovendien is deze kortingsactie ook geldig tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel in de mei- en zomervakantie. Ga naar de actiepagina.

 

Schwung app beschikbaar in Dordrecht, fiets sneller door groen

Willen uw medewerkers ook sneller doorfietsen bij fietsverkeerslichten? Het kan met de Schwung app. Fietsers in Dordrecht met de app op hun mobiele telefoon kunnen makkelijker doorfietsen. De Schwung app laat een fietsverkeerslicht eerder weten dat er een fietser aan komt. De app ‘drukt’ alvast op het knopje bij het verkeerslicht. Daardoor is de kans groter om meteen, sneller of langer groen licht te krijgen.

Lees meer

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]