Productpagina:

Schwung app beschikbaar in Dordrecht, fiets sneller door groen

Willen uw medewerkers ook sneller doorfietsen bij fietsverkeerslichten? Het kan met de Schwung app. Fietsers in Dordrecht met de app op hun mobiele telefoon kunnen makkelijker doorfietsen. De Schwung app laat een fietsverkeerslicht eerder weten dat er een fietser aan komt. De app ‘drukt’ alvast op het knopje bij het verkeerslicht. Daardoor is de kans groter om meteen, sneller of langer groen licht te krijgen.

 

 

De app is direct te downloaden via de QR-code door de bovenstaande flyer te openen. Of via deze link.

In Dordrecht zijn 37 kruispunten verbonden met de Schwung app. Dit zijn bijna alle fietsverkeerslichten in de stad. Als een fietser aan komt fietsen, vraagt de app alvast groen licht aan bij het verkeerslicht. Of het vraagt het groene licht langer aan te houden. De app leert routes kennen. Nadat een fietser 3x dezelfde route heeft gereden, weet de app wanneer en in welke richting groen moet worden aangevraagd.

 

Vaker doorfietsen
Wethouder Rik van der Linden (Bereikbaarheid) hoopt dat veel fietsers de app ontdekken en gebruiken. “Ik fiets veel en heb de app ook geïnstalleerd. Het werkt echt! Natuurlijk springt niet elk licht direct op groen, maar ik merk zeker dat je vaker kunt doorfietsen. Dat maakt het fietsen sneller en comfortabeler. Zo hopen we Dordtenaren te verleiden nog vaker de fiets te pakken. Want fietsen houdt onze stad bereikbaar, is gezond en bovendien leuk.”

 

Schwung gebruiken

De app werkt op Apple en Android telefoons en is te downloaden in de App Store of op Google Play. Omdat het verkeerslicht wil weten dat er iemand aan komt, is het nodig om toestemming te geven om de locatie van een gebruiker te delen. De app verstuurt deze informatie anoniem. Hierdoor is het niet mogelijk de informatie te herleiden naar een persoon of een telefoon. De app werkt zonder een account. Het registreren van persoonlijke informatie is dus niet nodig. Wel moet bij eerste aanmelding het telefoonnummer worden opgegeven als check dat de app door een persoon gebruikt wordt. Na deze controle wordt het telefoonnummer niet meer gebruikt.

 

Verkeersveiligheid

Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het fietsen is niet toegestaan. De app is zo ontwikkeld dat de fietser er tijdens het fietsen geen omkijken naar heeft. De telefoon kan dus in de broekzak of tas blijven.

Via deze link vindt u meer informatie over Dordt op de fiets en de Schwung app.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]