Fiets stimuleren?

Stimuleert u de fiets voor u werknemers?

Het platform Samen Bereikbaar stimuleert de fiets omdat het gezond, leuk, lekker en goed is voor het milieu. Daarnaast staat onze regio onder druk met de komende wegwerkzaamheden van RWS (in 2020 N3 renovatie), zodat fietsen de komende jaren wel extra prettig kan zijn. Wist u dat 63% van de automobilisten op minder dan 15 km van zijn werk woont?

 

 

Als werkgever kunt u uw medewerkers op verschillende manieren stimuleren om op de fiets te komen. Wij ondersteunen u graag, als lid, bij het ontwikkelen van beleid, communicatie en campagnes. Onderstaand vindt u praktisch informatie over de fiets

 

Fietsfeiten landelijk en regio

Wist u dat er een hoge potentie voor de fiets is in onze regio? De fietsfeiten van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geven aan dat er ook landelijk een hoge potentie is en dat het stimuleren van de fiets vele voordelen heeft. Niet alleen is het een directe bijdrage aan CO2 reductie doelstellingen, het verbetert de bereikbaarheid en het is ook nog eens gezond!

Fietsfeiten van het ministerie

Factsheet mobiliteit Samen Bereikbaar

 

Quickscan fiets en fiscaliteit

Hoe start je met beleid rondom fiets binnen uw organisatie en nog belangrijker hoe zorg je dat medewerkers er gebruik van gaan maken. Binnen welke kaders mag je de fiets stimuleren voor je medewerkers en hoe zit dat met de WKR-regeling? De eerste stap is te weten of er überhaupt (voldoende) beleid is.
Doe onze quickscan en ontvang de resultaten en onze fiscaliteiten toolbox fiets. Klik hier

 

Factsheets

Samen Bereikbaar heeft twee factsheets ontwikkeld hoe je binnen je organisatie de fiets kunt stimuleren en welke fietsvoorzieningen er zijn die je zou kunnen toepassen.

 

                                                                             

 

 

Snelfietsroutes en routeplanner

In onze regio wordt er hard gewerkt aan goede fietsroutes en voorzieningen. Zo zijn er diverse snelfietsroutes, zoals de F16, de Beneden Merwede Route en de F15 is in ontwikkeling. Maar hoe plan je je route nu slim en waar liggen deze snelfietsroutes?

klik hier voor: Factsheet snelfietsroutes

Handige routeplanners fiets:

 Apps voor fietsers

Er zijn diverse apps op de markt beschikbaar die een fietsrit inzichtelijk en/of leuker kunnen maken. Klik hier voor een lijst met ‘fietsproof’ apps.

 

Landelijke campagnes in 2019

Love to ride – Fiets naar je werk-maand 1 t/m 30 september

 

Kunnen wij u helpen?

Wij helpen u graag met het stimuleren van de fiets. In beleid, wat er wel en niet mag en hoe je medewerkers verleidt om (meer) te fietsen. Wist u dat 44% van de medewerkers in deze regio op minder dan 7,5km van zijn werk woont en reist met de auto? Mail ons gerust: info@samenbereikbaar.nl