Fietsproof apps

Deze apps zijn praktisch, leuk en geven inzicht. Voor iedere fietser is er wel een geschikte app te vinden.

Vind je het interessant om vooraf je route te bepalen? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar Fietsknoop of Fietsnetwerk. Ben je meer geïnteresseerd in je fietsprestaties? Dan zijn Google Fit en Strava bij uitstek geschikt.

 

Niet onbelangrijk: sinds januari 2019 is het verboden om een mobiele telefoon te gebruiken op de fiets. Houd de telefoon in je zak of plaats hem in een telefoonhouder op je stuur.

 

Trackers

  Google Fit

 

Deze app richt zich op je gezondheid en activiteiten, dus ook fietsen. Zo wordt bijgehouden wat je doet qua lichaamsbeweging. Beweeg- en hartpunten staan centraal.


 

 

 

 Strava

 

Strava registreert nagenoeg alle buitenactiviteiten. Zo houdt de app je route, snelheid en hoogteverschillen bij.

 

                  

 

 

Routeplanners

 

  Google Maps

 

Google Maps blijft een van de betrouwbaarste routeplanners, zowel voor auto-, ov- als fietsroutes. Oponthoud zie je direct in de app en Maps stelt een andere route voor wanneer de reis niet mogelijk is.

 

                  

 

 

MAPS.ME

 

Dé offline routeplanner. Internet is niet vereist bij het gebruik van deze app. De app werkt wereldwijd en is zeer gedetailleerd.

 

                  

 

Routeplanners gebaseerd op fietsknooppunten

 

  Fietsknoop

 

De fietsroute app voor op de fiets met alle fietsknooppunten in heel Nederland, België en de grensstreek van Duitsland. Maak je eigen fietsroutes en deel deze met vrienden of groepen.

 

                  

 

 

 Fietsnetwerk

 

Deze app is gebaseerd op de fietsknooppunten. Er zijn diverse (thematische) routes samengesteld die eenvoudig te volgen zijn. In de routes zijn “afstapmomenten” ingebouwd langs bezienswaardigheden. Zo wordt de fietstocht een ware belevenis.