Flexibel werken

Flexibel werken stimuleren binnen uw organisatie?

Het platform Samen Bereikbaar stimuleert flexibel werken niet alleen omdat dit bijdraagt aan de bereikbaarheid van de Drechtsteden en BAR. Maar ook omdat we weten dat flexibiliteit een hogere tevredenheid en motivatie tot gevolg heeft bij uw medewerkers.  Maar hoe doe je dat dan? En welke afspraken maak je met medewerkers over flexibel werken, wat mag wel en wat niet binnen uw organisatie.

Als werkgever kunt u zich inzetten voor flexibel werken. Wij ondersteunen u graag, met advies, subsidiemogelijkheden,  tools en implementatie.

 

Waarom flexibel werken?

Wij leveren maatwerk en elke organisatie is uniek, ook in de wijze van flexibel werken. Of dit flexibelere arbeidstijden betreft, afspraken rondom thuiswerken of het inzetten van ‘filedagen’, wij helpen u graag.

 

 

Hoe kunnen we u helpen?

Bij Samen Bereikbaar hebben we verschillende instrumenten en communicatiemogelijkheden om met flexibel werken aan de slag te gaan.

 

Stap 1: inzicht

In welke fase van flexibel werken bevindt uw organisatie zich? Doe hiervoor de quickscan, de uitslag krijgt u per e-mail toegestuurd.

Wilt u alvast van start? Klik hier voor de factsheet flexibel werken. Deze factsheet geeft u handvatten om (actiever) aan de slag te gaan met flexibel werken.

 

Stap 2: aan de slag

Na de quickscan helpen we u graag verder. Wilt u weten hoe uw medewerkers denken over flexibel werken? Wij verzorgen graag een online, korte, enquête voor u. Heeft u al beleid, maar wordt er weinig gebruik gemaakt? Wij kunnen u hierin adviseren, zodat medewerkers verleid worden.

 

Subsidie mogelijkheden?

Kent u de ESF (Europees Sociaal Fonds) subsidie? Deze subsidie kunt u inzetten voor o.a. het bevorderen van een flexibele werkcultuur.

In het kort:

– De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal €12.500,-;

– Adviseurskosten zijn subsidiabel;

– U heeft ten minste twee werknemers in dienst.

 

De ESF-subsidie is slechts 1 week per jaar aan te vragen. Dit jaar is dat van 8 t/m 12 april 2019. 

Heeft u interesse in deze subsidie en wilt u graag meer informatie hierover ontvangen? Neem contact met ons op.

 

Meer informatie?

Heeft u interesse, stuur een mail naar info@samenbereikbaar.nl