Kinderdagverblijven in Dordrecht en Papendrecht: Meld u gratis aan voor de ‘probeer een elektrische bakfiets’ actie!

 

 

 

 

 

 

Bij kinderdagverblijven die meedoen, kunnen ouders gratis zeven dagen lang een elektrische bakfiets proberen. De elektrische bakfiets blijft twee maanden bij een kinderdagverblijf staan en kan iedere week door iemand anders worden gebruikt. Voor het reserveringssysteem en de backoffice wordt gezorgd. Aan het kinderdagverblijf alleen de vraag om zich aan te melden, een plekje te maken waar de e-bakfiets gestald kan worden én de actie te communiceren via de eigen kanalen. Het doel is om meer ouders te stimuleren kinderen met de fiets weg te brengen in plaats van met de auto.

 

De e-bakfiets pilot maakt deel uit van een breder pakket aan mobiliteitsmaatregelen waar bewoners en bedrijven tijdens het onderhoud van de N3 gebruik van kunnen maken en is een initiatief van Rijkswaterstaat.

 

Hoe werkt het?

Kinderdagverblijven in Dordrecht en Papendrecht die enthousiast zijn, kunnen een mail sturen naar info@verkeersonderneming.nl onder vermelding van ‘elektrische bakfiets’. Met het kinderdagverblijf wordt contact opgenomen en worden afspraken gemaakt over wanneer de elektrische bakfiets gebracht kan worden. Staat de e-bakfiets eenmaal bij het kinderdagverblijf; dan kunnen ouders via de website van www.ways2go.nl een reservering doen. Het kinderdagverblijf ontvangt communicatiemateriaal om de actie te promoten. In het systeem kunnen ouders aangeven voor welke week zij de elektrische bakfiets willen proberen. Op de betreffende dag overhandigt het kinderdagverblijf een tas met alle benodigdheden om de bakfiets te gebruiken.

 

Mobiliteitsmaatregelen tijdens groot onderhoud N3

Naast de bovengenoemde acties kunnen automobilisten die nu regelmatig gebruik maken van de N3 met korting een (elektrische) fiets aanschaffen, mits ze die gebruiken om naar het werk te gaan. Bedrijven in de omgeving kunnen een mobiliteitsadvies op maat ontvangen, er is een communicatietoolbox N3 ontwikkeld en er kunnen e-bike probeerpools bij bedrijven worden ingezet. De mobiliteitsmaatregelen worden uitgevoerd door De Verkeersonderneming en het bedrijvenplatform Samen Bereikbaar.