Bereikbaarheid
en duurzame mobiliteit

Binnen Zuid-Holland

Zuid-Holland Bereikbaar

Het is druk in Zuid-Holland. Hoe houden we onze regio bereikbaar? Want er worden de komende jaren nog zo’n 200 duizend woningen bijgebouwd en veel wegen, bruggen en tunnels hebben dringend groot onderhoud nodig. Dat leidt tot extra drukte. Als we niets doen, staan we in Zuid-Holland nog vaker stil. Daarom hebben acht publieke organisaties hun krachten gebundeld in de samenwerkingsorganisatie Zuid-Holland Bereikbaar.

De acht publieke organisaties zijn: het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland, gemeente Den Haag, gemeente Rotterdam, ProRail en het Havenbedrijf Rotterdam. Hierdoor is De Verkeersonderneming in zijn huidige vorm per 1 januari 2022 opgegaan in Zuid-Holland Bereikbaar, samen met BEREIK! en Bereikbaar Haaglanden en Rijnland.

In het uitvoeringsprogramma leidt Zuid-Holland Bereikbaar het verkeer in goede banen en stemmen ze per gebied de werkzaamheden op elkaar af. Tegelijkertijd helpen we bewoners en bedrijven te kiezen voor slimme en duurzame manieren van reizen en vervoer. Zo houden we met elkaar – overheden, (transport)bedrijven, werkgevers, bezoekers én bewoners – Zuid-Holland in beweging.

Ook Samen Bereikbaar is sinds 1 januari 2022 onderdeel geworden van Zuid-Holland Bereikbaar.

 

Ways2go

Ways2go is de publiekscampagne in heel Zuid-Holland.

Deze campagne richt zich er primair op om mensen anders en slimmer te laten reizen, door als voorbeeld vier verschillende karakters te volgen die anders met mobiliteit omgaan. Deze vier karakters verleiden en stimuleren werkgevers, werknemers en bewoners om gebruik te maken van alternatieven die bij hen passen. In de campagne is er ook aandacht voor mobiliteit in relatie tot duurzaamheid, ruimte in de stad en om iedereen mee laten doen. Voor de acties gericht op individuele bewoners en werknemers verwijzen we u door naar de website van ways2go.

 

Meer informatie over Zuid-Holland Bereikbaar

  • Lees hier meer over de aanpak en expertise van Zuid-Holland Bereikbaar.
  • Zuid-Holland Bereikbaar monitort, informeert en stuurt het verkeer met behulp van slimme technieken. Lees hier meer informatie over programmering en verkeersmanagement.
  • Zuid-Holland Bereikbaar ziet hinder als kans om mobiliteitsgedrag van mensen voorgoed te veranderen. Lees hier meer over haar aanpak met betrekking tot mobiliteitsmanagement.

Sluit u aan

Met Samen Bereikbaar

Wilt u zich aansluiten? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]

Afspraken maken

Met Samen Bereikbaar

Wilt u een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Of heeft u een vraag aan ons? Klik dan op de onderstaande knop om direct in contact te komen met onze enthousiaste experts. Zij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.
[gravityform id="1" title="false" description="false"]